Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Ogień poprawi kondycję włosów?

Leczenie włosów ogniem to nowość, która pojawiła się w Polsce. Zabieg wykonuje się przy użyciu ognia, mimo to jak zapewniają eksperci jest on całkowicie bezpieczny dla włosów. Wykorzystanie odpowiednich kosmetyków, które zawierają pantenol zapewnia ochronę zdrowym włosom.

Po zabiegu włosy lepiej wyglądają, są bardziej lśniące, dobrze się rozczesują i nie elektryzują się. Zabieg polecany jest osobom, które mają zniszczone, porowate włosy po trwałej ondulacji, rozjaśnianiach. Kolor włosów klienta nie ma znaczenia – mówi newsrm.tv Olena Stetsiuk, stylista fryzur, Dea Atelier.

Jak zapewniają eksperci nie ma możliwości, żeby zabieg wymknął się spod kontroli. Klient odczuwa ciepło, ale nie gorąco. Jak mówi newsrm.tv Olena Stetsiuk, stylista fryzur z Dea Atelier ta metoda leczenia włosów jest bardzo przyjemna dla klienta. Ogniem nie pracuje się przy skórze głowy, ponieważ włosy tam nie są zniszczone. Nie jest to zabieg przeznaczony dla włosów krótszych niż 10 cm.

Zabieg należy powtarzać w zależności od potrzeb klienta oraz kondycji włosów. Jeżeli włosy są bardzo zniszczone można go wykonywać nawet co 3 tygodnie. Osobom, które mają zdrowsze włosy zaleca się powtarzanie zabiegu co 3 miesiące.

Serwis_Newsrm.tv