Gospodarka » Przemysł

Omega w pokryciach dachowych

Wykorzystywanie prefabrykowanych komponentów Protan pozwala na stworzenie kompletnych systemów dachowych.
Profile Omega pozwalają na uzyskanie efektu dachu pokrytego blachą w rąbek stojący. Prefabrykowane detale i attyki Protan umożliwiają przyspieszenie postępu prac, ale wpływają także na poprawę wyglądu dachu po jego wykończeniu.

- Doposażenie pokrycia dachowego z membrany dachowej w profile Omega, pozwala na uzyskanie efektu pokrycia dachu blachą w rąbek stojący. Protan udostępnia pełen zakres rozwiązań, akcesoriów i prefabrykowanych komponentów, umożliwiających stworzenie kompletnych i godnych zaufania systemów dachowych. Każdy element został starannie zaprojektowany i wyprodukowany. Prefabrykowane detale są trwałe, wodoszczelne i estetyczne. Dodatkowo wygoda mocowania elementów prefabrykowanych Protan w tym profili Omega skraca czas pracy dekarzy i pozwala na oddanie dachu do odbioru w szybszym terminie - mówi Jerzy Kosior, Doradca techniczny Protan Polska Sp. z o.o.

Dedykowane dla Design Roofs profile architektoniczne, trójkątne i OMEGA pozwalają na dowolne kształtowanie podziału na dachu. Profile OMEGA mają postać "Ω", stąd nazwa. Montowane na membranie imitują blaszane pokrycie dachowe. Profile dodają głębi i życia na dużych powierzchniach dachowych, a także są wykorzystywane w celu osiągnięcia efektów zamierzonych w projektach architektonicznych. Odległość pomiędzy profilami jest opcjonalna i konfigurowalna zgodnie z projektem dachu.

- Zalecamy, aby wykorzystując system Omega, membrana miała szerokość maksymalnie 1 metra, natomiast odległości między profilami Omega to granica 0,5 - 1 metra, aby uzyskać estetyczny wygląd pokrycia dachowego - podkreśla Jerzy Kosior.

Produkty i rozwiązania Protan zapewniają wykonanie wymarzonego i trwałego dachu na lata, spełniając tym samym oczekiwania klienta.

Protan to norweska grupa przemysłowa, obecna w Polsce, która jest światowym liderem w technologiach membranowych. Tworzy i dostarcza membrany, systemy dachowe, systemy wentylacji i tekstylia techniczne.

www.protan.pl

Ewelina_Jasinska