Technologie » Internet

Onwelo uruchamia centrum kompetencyjne mikrousług

Onwelo Microservices Lab pomoże przedsiębiorstwom na całym świecie w tworzeniu aplikacji opartych na architekturze mikrousług oraz zastosowaniu technologii kontenerowych

Onwelo, wiodący polski dostawca usług IT, działający na światowym rynku, stworzył dedykowane centrum kompetencyjne wspierające klientów w tworzeniu, wdrażaniu, utrzymaniu oraz rozwijaniu aplikacji opartych na architekturze mikrousług.

Centrum kompetencyjne Onwelo, nazwane Onwelo Microservices Lab, skupia się na tworzeniu programowalnych architektur mikrousług przy wykorzystaniu zaawansowanych technologii kontenerowych, takich jak Docker, Mesos i Kubernetes. Uzupełnienie oferowanych w tym zakresie umiejętności stanowi wachlarz kompetencji z innych dziedzin: analiz biznesowych, programowania zwinnego, podejścia DevOps, innowacji i bezpieczeństwa. Dzięki połączeniu tych wszystkich atutów klienci będą mogli skrócić czas potrzebny na opracowanie, uruchomienie i wdrożenie oprogramowania opartego na chmurach mikrousług (prywatnych, publicznych i hybrydowych).

W Europie Wschodniej nie ma drugiego centrum kompetencyjnego z tak dużym doświadczeniem w tworzeniu aplikacji w architekturze mikrousług jak Onwelo Microservices Lab. Zgromadziliśmy ekspertów posiadających fachowe doświadczenie zdobyte w środowisku międzynarodowym, w tym w Wielkiej Brytanii, USA i Azji. Są to ludzie dobrze znani w branży IT, którzy współtworzą kluczowe dla niej eventy promujące zastosowanie architektury mikrousług, takie jak DevOps Days Warsaw, Atmosphere Conference, czy Mesos User Group Warsaw. Dodatkowy atut stanowią umowy partnerskie, jakie podpisaliśmy z dostawcami mikrousług, takimi jak Red Hat” – powiedział Piotr Szwed.

www.onwelo.com.

Onwelo