Technologie » Internet

Opero wśród liderów branży hostingowej

Opero Sp. z o.o., firma z Gorzowa Wielkopolskiego, jako jedyna firma technologiczna z Polski bierze udział w największej i najważniejszej imprezie branży hostingowej, czyli World Hosting Day 2012. Polacy występują obok takich potentatów jak chociażby Microsoft, Intel czy Dell.

World Hosting Day 2012 odbywa się pomiędzy 20 a 23 marca w niemieckim Europa Park w mieście Rust. Ubiegłoroczna edycja przyciągnęła aż 3500 gości z 80 krajów, a ich ilość co roku wzrasta.
Podczas targów Opero przedstawi nową wersję swego programu Opero Backup. Udoskonalona wersja zawiera nowe funkcjonalności dla dostawców usług, takie jak synchronizację plików między urządzeniami, deduplikacje czy współdzielenie plików pomiędzy użytkownikami. . Ponadto możliwy jest dostęp do plików poprzez przeglądarkę internetową oraz za pośrednictwem urządzeń mobilnych. W odróżnienieniu od popularnych rozwiązań do synchronizacji, Opero wszystkie dane szyfruje po stronie aplikacji klienckiej, dzięki czemu poziom bezpieczeństwa jest znacznie wyższy.
World Hosting Day to również okazja do nawiązania interesujących kontaktów międzynarodowych. Czy zatem możemy spodziewać się poszerzenia działalności Opero również na inne kraje? O tym przekonamy się niebawem.

bipi