Firma » Finanse

Optymalne finansowanie samochodów dostawczych

Monika Marszałek, Brand Manager w Departamencie Sprzedaży w Volkswagen Bank

Zakup samochodu do firmy to ważna decyzja. Ma ona długofalowe konsekwencje dla przedsiębiorców, dlatego tak istotny jest wybór optymalnego finansowania. Klienci zainteresowani zakupem samochodu dostawczego najczęściej decydują się na leasing, który nie tylko pozwala zaplanować w budżecie firmy miesięczne wydatki, ale i nie obniża zdolności kredytowej przedsiębiorstwa. Dobrym przykładem korzystnego finansowania – opartego na wysokiej wartości końcowej 0 jest oferta PROFIT Lease, np. dla miejskiego auta dostawczego Volkswagen Caddy, którego najnowsza generacja dostępna jest na polskim rynku od września br. W przygotowanym przez Volkswagen Leasing programie finansowania PROFIT Lease w miesięcznych ratach stanowiących ok. 1 proc. wartości samochodu nabywca spłaca jedynie faktyczną utratę wartości pojazdu, a nie całą jego cenę. Wpływa to na znaczne obniżenie wysokości rat. Kolejne zalety tej oferty to możliwości użytkowania nowego samochodu bez angażowania swoich środków (minimalna opłata wstępna to 0 proc.) oraz elastyczne zakończenie umowy: klient może auto zwrócić lub wykupić na własność, spłacając pozostałą część jego wartości. Zwracając pojazd można od razu podpisać umowę na użytkowanie nowego samochodu. Dzięki temu auto w firmie jest zawsze nowe, niezawodne i nie generuje nieoczekiwanych kosztów. Wybór Volkswagena Caddy w PROFIT Lease to dla nabywców również dodatkowe korzyści: trzeci rok gwarancji w postaci ubezpieczenia Volkswagen Life Time w cenie samochodu oraz promocyjne ubezpieczenie komunikacyjne.

MultiComm