Dom » Budownictwo

Osiedle Szafirowe na finiszu

Realizacja powstającego w Suchym Lesie Osiedla Szafirowego powoli dobiega końca. Prowadzone są ostatnie prace wykończeniowe. W ramach osiedla przygotowywanego przez firmę Monday Development powstaje 28 mieszkań. Z początkiem wiosny klucze do nowych mieszkań trafią do przyszłych właścicieli.

Osiedle Szafirowe to pierwsza podmiejska inwestycja realizowana przez spółkę Monday Development. Z tego względu jej lokalizacja, Suchy Las, została skrupulatnie wybrana. Miejscowość jest jedną z najbardziej pożądanych podmiejskich lokalizacji, głównie za sprawą niewielkiej odległości od centrum Poznania oraz dobrze rozwiniętej infrastruktury handlowo-usługowej. Prace związane z realizacją pierwszego etapu Osiedla Szafirowego powoli dobiegają końcaObecnie realizowane są prace elewacyjne oraz prace związane z zagospodarowaniem terenu od strony ul. Sucholeskiej. Jednocześnie systematycznie wykańczamy wnętrza mieszkań do ustalonego standardu deweloperskiego – mówi Tomasz Kozioł, Kierownik Projektu.

W I etapie inwestycji deweloper przygotował 28 mieszkań, jedno- i dwupoziomowych w niskiej zabudowie. – Osiedle Szafirowe proponuje bardzo zróżnicowane typy lokali. To właśnie ze względu na tą różnorodność i bardzo atrakcyjną lokalizację, inwestycja spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem klientów.  60 proc. mieszkań zostało już sprzedanych. Obecnie w ofercie pozostały lokale o metrażu 76 do 137 mkw. – mówi Iwona Chmielewska z Monday Development. Mieszkania na Osiedlu Szafirowym dostępne są w cenie już od 4600 zł za mkw. Lokale w budynku „A” są mieszkaniami w zabudowie szeregowej z przynależnymi garażami i ogródkami. Budynek „B”, oferuje  klasyczne mieszkania z wejściami z klatki schodowej. Do lokali na parterze przyporządkowane są przydomowe ogródki, zaś mieszkania na 2 piętrze dysponują dodatkowymi powierzchniami na poddaszu.

Uwagę przykuwa także sąsiedztwo inwestycji. Tu wszystko jest pod ręką. Po sąsiedzku znajduje się Galeria Sucholeska z wieloma sklepami, restauracjami i klubem fitness. Nieopodal jest też Aquapark Octopus oraz Sucholeskie Centrum Kultury. Szkoła podstawowa i gimnazjum oddalone są o kilka minut drogi, dzięki czemu dzieci mogą bezpiecznie same do nich dotrzeć. W pobliżu znajduje się przystanek autobusowy komunikacji podmiejskiej,  z którego  w szybki sposób możemy dostać się do stolicy Wielkopolski.

Osiedle Szafirowe stanowi idealną alternatywę dla wszystkich tych, którzy zgiełk wielkiego miasta pragną zamienić na mieszkanie na kameralnym osiedlu, nie tracąc przy tym śródmiejskich wygód w postaci galerii handlowych, sklepów czy basenu praktycznie na wyciągnięcie ręki.

Michał Bachorz