Gospodarka » Żywność
OTO! sezon na owoce
Zobacz więcej zdjęć » |
Wbrew pozorom owoce mogą świetnie komponować się z ryżem, nori oraz rozmaitymi rybami, czyli najprościej mówiąc - składnikami sushi. Wpisują się również w tradycję kuchni japońskiej, która stawia na zdrowie, świeżość i prostotę. Jedzenie owoców ma bardzo wiele zalet. Stanowią one bogate źródło witamin, składników mineralnych i błonnika, zapewniając tym samym właściwe funkcjonowanie organizmu. Są zatem nie tylko smaczne, ale również zdrowie i, co każdy z nas wie, niskokaloryczne. Mimo swojego słodkiego smaku, nie są aż tak bogate w cukier i nie zawierają tłuszczu, przez co są doskonałym „zamiennikiem” słodyczy. Kiwi to bomba witaminowa, w której króluje witamina C, banany zawierają m.in. potas, natomiast Stugramowa porcja truskawek zawiera ledwie 28 kcal. Są to powody, dla których koniecznie musisz skorzystać z owocowej oferty OTO!Sushi !
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
W nowej karcie znajduje się 6 słodkich propozycji sushi z dodatkiem owoców:
Futomaki z pieczonym łososiem, serkiem philadelphia i melonem zawinięte w omlet (6 szt.)
Futomaki z truskawkami, mango, serkiem philadelphia borówkami i czekoladą zawinięte w omlet (6 szt.)
Futomaki z łososiem, bananem, żurawiną i warzywami w temperze (6 szt.)
Futomaki z pieczonym tuńczykiem, orzechami, pikantnym sosem owinięte w omlet (6 szt.)
California gold z łososiem w temperze i owocami na zewnątrz – truskawka, mango, kiwi (4 szt.)
Futomaki z krewetką w tempurze, owocami lychees w płatku sojowym, polane słodkim sosem kabayaki (6 szt.)
Zapraszamy!
Nadesłał:
WalkPR
|
Komentarze (0)