Gospodarka » Żywność
Pan Pomidor jest wege. Trwa XII Ogólnopolski Tydzień Wege
Zobacz więcej zdjęć » |
Warzywa na talerzu w roli głównej goszczą coraz częściej, o czym świadczy pojawienie się restauracji serwujących kuchnię wegańską/wegetariańską, blogów kulinarnych i książek kucharskch. Wraz ze zmianą trendów żywieniowych postępują zmiany w myśleniu, następuje zwrot ku zrównoważonej konsumpcji, stawianie na ekologiczne produkty spożywcze. Jednocześnie zaczynamy przykładać więcej uwagi do jakości spożywanego jedzenia. Na potrzeby konsumentów odpowiadają producenci, tacy jak Pan Pomidor&Co., dostarczając dania o naturalnym składzie, przygotowywane z najwyższej jakości składników. Z kolei pogłębianiu świadomości w zakresie odżywiania i zdrowego stylu życia służą także liczne inicjatywy na czele z Ogólnopolskim Tygodniem Wege organizowanym przez Fundację Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! To najstarsza i zarazem największą impreza promująca wegetarianizm i weganizm w Polsce.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przeczytaj również
Pierwszy raz w Polsce
XII edycja Tygodnia Wege wystartowała 12 i potrwa do 20 maja. Tydzień Wege zainaugurowały Międzynarodowe Targi Roślinnego Stylu Życia – VeggieWorld, które w tym roku po raz pierwszy zawitały do Polski. Dla uczestników przygotowano interesujące wykłady, spotkania, zajęcia fotograficzne i mindfulness, a także pokazy gotowania, które prezentowały jak odżywiać się produktami roślinnymi zdrowo i z pomysłem. Warszawski VeggieWorld zgromadził w jednym miejscu ponad 70 wystawców. Wśród nich był obecny także Pan Pomidor&Co. z zestawem warzywnych zup, wyłącznie z naturalnych składników. Marka od samego początku dba o jakość sprzedawanych artykułów, wykorzystując do produkcji żywności wyselekcjonowane warzywa, przyprawy i zioła. Dania Pana Pomidora przypadną do gustu nie tylko wegetarianom i weganom, ale wszystkim osobom, które chcą się odżywiać smacznie i zdrowo. Podczas VeggieWorld wielbiciele naturalnych smaków mieli szansę zdobyć masę inspiracji do wzbogacenia swojego codziennego jadłospisu.
W ramach tegorocznego Tygodnia Wege odbywają się liczne debaty, wykłady dietetyków, a także pokazy kulinarne miłośników diety roślinnej. Na spotkaniach pojawią się znani goście, którzy od lat zachęcają do wykluczenia mięsa z diety (m.in. Kasia Moś, piosenkarka, Oktawia Nowacka, mistrzyni olimpijska, Violetta Domaradzka z Run Vegan). Imprezę zakończy Bieg Wegański.
Ze szczegółowym programem wydarzeń można zapoznać się na stronie: http://tydzienwege.pl/plan-imprezy
Komentarze (1)
Może bio wege freppe? delonghi