Technologie » AGD - RTV

Panasonic przedstawia pierwszą sokowirówkę typu Slow Juicer

Panasonic przedstawia pierwszą sokowirówkę typu Slow Juicer
Zobacz więcej zdjęć »
Slow Juicer ogranicza utratę wartości odżywczych produktów i umożliwia przygotowywanie zimnych deserów, takich jak lody i koktajle

Panasonic wprowadza pierwszą sokowirówkę typu Slow Juicer MJ-L500 umożliwiającą przygotowywanie zdrowych napojów i mrożonych deserów z twardszych produktów spożywczych bez utraty składników odżywczych. Urządzenie pracuje cicho, a jego czyszczenie nie sprawia problemów. Sprzedawane jest z przystawką do przygotowywania mrożonych deserów, takich jak lody i koktajle
— doskonale sprawdzi się podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Dodatkowe zalety wyciskania wolnoobrotowego

Metoda ekstrakcji soku zastosowana w urządzeniu Slow Juicer jest efektywniejsza niż w tradycyjnych sokowirówkach i pozwala cieszyć się zaletami świeżych oraz mrożonych owoców i warzyw. Tradycyjne sokowirówki tną produkty i odwirowują sok, co powoduje, że traci on wartości odżywcze. Wirowanie wytwarza ciepło i wprowadza powietrze, które może sprawić, że sok się utleni. Wówczas pogorszy się kolor i smak napoju.

 

W przeciwieństwie do tradycyjnych sokowirówek Panasonic Slow Juicer ściska i rozgniata owoce i warzywa tak jak w moździerzu. Ogranicza to utratę wartości odżywczych i wytwarzanie ciepła oraz nie powoduje napowietrzania. Dzięki temu soki zachowują naturalny kolor i doskonały smak. Według testów przeprowadzonych przez firmę Panasonic poziom witaminy C w napojach przygotowanych przy użyciu sokowirówki Slow Juicer był nawet o 100% wyższy niż w sokach z tradycyjnych sokowirówek. Na przykład sok z ananasa (200 g) i ogórka (100 g) uzyskany za pomocą urządzenia Panasonic Slow Juicer zawiera niemal dwa razy więcej witaminy C niż sok przygotowany przy użyciu tradycyjnej sokowirówki.

 

„Urządzenie Panasonic Slow Juicer jest łatwe w obsłudze i czyszczeniu. Dzięki niemu klienci mogą robić zdrowe i smaczne soki oraz desery. Sokowirówkę opracowano z myślą o przetwarzaniu różnych mrożonych i twardszych produktów, czego nie można efektywnie robić w wielu wysokoobrotowych sokowirówkach” — mówi Robin Ferraby, kierownik ds. marketingu małego AGD w firmie Panasonic Marketing Europe GmbH. „Oprócz tego to doskonała zabawa. Można puścić wodze fantazji i podczas następnego przyjęcia poczęstować przyjaciół doskonałymi mrożonymi deserami, takimi jak lody czy koktajle, wykonanymi przy użyciu przystawki do urządzenia Slow Juicer. Jeśli Twoje dzieci nie lubią warzyw lub owoców, ważne witaminy możesz łatwo włączyć do ich diety, podając im bogate w substancje odżywcze świeże soki i koktajle”.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

jan_hk

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »