Społeczeństwo » Społeczeństwo

Panasonic Sponsorem Głównym X Unikatowego Festiwalu Offowego UFO Openstage

Panasonic został Sponsorem Głównym X Unikatowego Festiwalu Offowego UFO Openstage, organizowanego przez II Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Batorego w Warszawie.

Unikatowy Festiwal Offowy (UFO) to festiwal uczniowski z dziesięcioletnią już tradycją, a zarazem największy festiwal kultury młodzieżowej mający miejsce w II Liceum Ogólnokształcącym im. Stefana Batorego w Warszawie. Tegoroczna edycja odbywa się w dniach 19-20 lutego 2015 r.

Przez dwa dni budynek liceum staje się przestrzenią koncertową, wystawową, a także gastronomiczną. Festiwal ma charakter otwarty i każdy mógł się do niego zgłosić. Etap przesłuchań zapewnił najwyższą jakość późniejszych koncertów. Organizatorzy zapewniają, że dzięki różnorodności muzyki każdy znajdzie coś dla siebie - od refleksyjnej poezji śpiewanej po pogo.

„UFO Open Stage jest artystyczną rozrywką organizowaną przez młodych ludzi. Panasonic pragnie wspierać tego typu przedsięwzięcia, przyczyniające się do rozwoju polskiej młodzieży, dlatego po raz kolejny zdecydowaliśmy się wesprzeć to wydarzenie" - powiedziała Klara Ufnalewska PR Manager w firmie Panasonic.

Więcej informacji o festiwalu można znaleźć na stronie wydarzenia oraz na profilu na Facebook'u.

O Panasonic

Panasonic Corporation jest światowym liderem w rozwoju i inżynierii elektronicznej technologii oraz rozwiązań do zastosowania domowego, biznesowego, mobilnego i osobistego. Od czasu powstania w 1918 roku firma rozszerzyła swoją obecność na całym świecie i obecnie zarządza ponad 500 połączonymi spółkami, które w roku finansowym, zakończonym 31 marca 2014 r., zanotowały skonsolidowaną sprzedaż netto w wysokości 774 bilionów jenów (57,74 miliardów euro). Firma oddana jest tworzeniu nowych wartości poprzez innowacje we wszystkich grupach produktowych, aby zapewnić lepsze życie i lepszy świat dla swoich klientów. Więcej informacji o firmie i marce Panasonic znajduje się pod adresem http://panasonic.pl/.

Panasonic Polska - znajdź nas online!

jan_hk