Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

"Pandemia pod kontrolą" dla Klientów Nationale Nederlanden

Europ Assistance S.A. przygotowała dla Klientów ubezpieczeń grupowych oferowanych przez Nationale Nederlanden nowy produkt „Pandemia pod kontrolą”

Ubezpieczenie „Pandemia pod kontrolą” oferuje wsparcie nie tylko w przypadku zachorowania na COVID-19, ale też inne choroby pandemiczne. Ubezpieczenie gwarantuje pomoc na różnych etapach choroby podczas epidemii, począwszy od pomocy profilaktycznej dla osób zdrowych, aż po rekonwalescencję poszpitalną w przypadku osób zarażonych.

„Pandemia pod kontrolą” to nowatorskie rozwiązanie w ramach produktów oferowanych w związku z pandemią na polskim rynku. Produkt gwarantuje znacznie szerszą i efektywniejszą ochronę, który oprócz ochrony COVID-19 przewiduje wsparcie i ochronę, w sytuacji wystąpienia również innych chorób zakaźnych, które nie zostały jeszcze ujęte w wykazie ICD10 (międzynarodowa klasyfikacja chorób i procedur medycznych, stworzona przez Światową Organizację Zdrowia) skutkujących wybuchem epidemii lub pandemii.

Pandemia koronawirusa pokazała, jak dużo stresu i niepewności budzi zagrożenie epidemiczne. Dlatego “Pandemia pod kontrolą” jest odpowiedzią na te obawy poprzez realną pomoc i wsparcie zarówno dla Ubezpieczonego, jak i dla jego rodziny.

Oferta obejmuje ochronę związaną z wystąpieniem epidemii/pandemii i wsparcie podczas różnych etapów choroby tj. ochronę profilaktyczną, pomoc w trakcie kwarantanny, pomoc w trakcie leczenia szpitalnego i po hospitalizacji oraz usługi telemedycyny, które w obliczu zagrożenia epidemicznego są najlepszą i czasami jedyną formą wsparcia medycznego. Klienci będą mieli zagwarantowane rozpoznanie objawów, zdalne konsultacje medyczne z lekarzem pierwszego kontaktu, czy telekonsultacje psychologiczne. Dodatkowo w ofercie znajduje się szereg świadczeń, które będą przydatne podczas pobytu na kwarantannie lub w szpitalu np. opieka nad dziećmi, lub osobami starszymi, zakupy z dostawą do domu, zdalne wsparcie IT, test na obecność wirusa, czy organizację i pokrycie kosztów izolacji domowej. W ramach produktu przewidziana jest także pomoc po hospitalizacji np. zdalne konsultacje lekarskie, transport medyczny, opieka nad dziećmi, dostawa zakupów, czy organizacja i pokrycie kosztów rehabilitacji.

Europ Assistance Polska