Firma » Biznes

Partner Center „Firmą Fair Play”

Spółka Partner Center, czołowy krajowy importer i dystrybutor win, została uhonorowana tytułem Firma Fair Play jako najlepsze przedsiębiorstwo w regionie łódzkim.

Prezes Krzysztof Apostolidis odebrał nagrodę w czasie konferencji „Głos Biznesu", zorganizowanej przez Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej, członka PKPP Lewiatan. W spotkaniu uczestniczyli m.in. prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki, wojewoda łódzki Jolanta Chełmińska oraz przedsiębiorcy z regionu łódzkiego.

Lista tytułów, którymi do tej pory uhonorowano Partner Center, jest imponująca. W ogólnopolskim konkursie „Europrodukt", organizowanym od 2000 roku pod patronatem Ministerstwa Gospodarki i Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, firma triumfowała dwukrotnie, zdobywając statuetkę za „profesjonalne usługi z zakresu importu win jakościowych i ich dystrybucji na terenie Polski". Spółka jest też laureatką Medalu Europejskiego, przyznawanego przez Business Centre Club, Urząd Komitetu Integracji Europejskiej i Europejski Komitet Społeczno-Ekonomiczny - jedną z najważniejszych dla biznesu instytucji unijnych, oraz zdobywczynią tytułu Lidera Rynku 2009 dla najlepszego w Polsce przedsiębiorstwa, zajmującego się dystrybucją win i alkoholi. Zdobyła także na Godło Inwestor w Kapitał Ludzki i Szafirową Statuetką Lidera Zarządzania Zasobami Ludzkimi.

Tytuł Firma Fair Play to dowód na to, że Partner Center dba nie tylko o wskaźniki finansowe i jakość produktów, ale też o klientów, partnerów, pracowników, lokalną społeczność. Taka nagroda jest także informacją, że pojęcia wrażliwości społecznej i dobroczynności nie są jej obce.

Założycielem spółki jest Krzysztof Apostolidis - miłośnik i pasjonat win, członek i Honorowy Komandor Bractwa Dobrego Smaku.

Abilita Communications