Gospodarka » Żywność

PESTKI DYNI – jesienne skarby natury

PESTKI DYNI – jesienne skarby natury
Zobacz więcej zdjęć »
Jesienią króluje jej wysokość dynia, która zachwyca kolorem, wielkością, różnorodnością i smakiem. Jest dynia piżmowa, zwyczajna, muskat, makaronowa, dynia francuska czy Hokkaido… a wszystkie jej odmiany są pełne cennych wartości odżywczych, zwłaszcza ukryte w jej wnętrzu nasiona...

PESTKI DYNI – MOC ZDROWIA

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Największą zaletą dyni i jej nasion jest bogactwo minerałów – magnezu, fosforu, miedzi, potasu, żelaza i… cynku, który w sezonie jesiennym odgrywa ważną rolę w codziennej diecie, gdyż wzmacnia nasz układ immunologiczny. Pestki dyni HELIO Natura zawierają także witaminy z grupy B – tiaminę i ryboflawinę, które w połączeniu z minerałami - dbają o układ nerwowy i prawidłowy metabolizm energetyczny. Ponadto, nasiona dyni są dobrym źródłem witaminy E, chroniącej nasz organizm przed stresem oksydacyjnym, a także dostarczają białka i błonnika pokarmowego, który jest niezbędny do prawidłowego trawienia i pomaga oczyścić organizm ze złogów i toksyn.

 

PESTKI DYNI HELIO NATURA

W JESIENNYM MENU

 

Sezon na dynię nie może obejść się bez pysznej, rozgrzewającej zupy – krem naturalnie w duecie z delikatnie prażonymi Pestkami dyni HELIO Natura, które doskonale komponują się także z jesiennymi surówkami i sałatkami. 

Pestki dyni HELIO Natura warto dodawać też do koktajli, musli, smoothies, jogurtów czy owsianek. Pestkami dyni można posypywać dipy, musy, hummusy lub przyrządzić  z nich wyśmienite sosy, np. pesto i przeróżne pasty kanapkowe. Jesienią, z Pestek dyni HELIO Natura możemy również wyczarować przeróżne chrupiące, domowe wypieki lub po prostu stworzyć z ich dodatkiem apetyczne dekoracje do ciast…

 

Nasiona dyni to wspaniałe jesienne skarby natury z których warto korzystać w codziennej kuchni! Pestki dyni HELIO Natura mają bowiem szerokie zastosowanie kulinarne i mnóstwo cennych, prozdrowotnych właściwości. Co ważne, nie zawierają żadnych sztucznych dodatków i konserwantów! To EKO nasiona pochodzące z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego (certyfikat AGRO BIO TEST), dlatego będą też naturalnie świetną przekąską do podgryzania i pochrupania podczas chłodnych, jesiennych wieczorów przed TV.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Agnieszka EFEKTPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »