Gospodarka » Żywność

Pieczone jabłka z bakaliami HELIO

Pieczone jabłka z bakaliami HELIO
Zobacz więcej zdjęć »
Są pyszne, zdrowe i przygotujemy je w kilka minut! Jesienią najlepiej smakują na ciepło, bo przywołują wspomnienia letnich dni. Polecamy pieczone jabłka z Orzechami włoskimi i Rodzynkami HELIO Natura...

Składniki:

6 jabłek

6 łyżek Rodzynek HELIO Natura

6 łyżek Orzechów włoskich HELIO

3 łyżki płynnego miodu

2 łyżki rozpuszczonego masła

½ łyżeczki cynamonu

 

Przygotowanie: 

Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a Orzechy włoskie HELIO lekko posiekać i połączyć z rodzynkami. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii i polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 30 minut.  Najlepiej podawać gorące- zaraz po przygotowaniu. Smacznego!



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Agnieszka EFEKTPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »