Gospodarka » Żywność
Pieczone jabłka z bakaliami HELIO
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
6 jabłek
6 łyżek Rodzynek HELIO Natura
6 łyżek Orzechów włoskich HELIO
3 łyżki płynnego miodu
2 łyżki rozpuszczonego masła
½ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a Orzechy włoskie HELIO lekko posiekać i połączyć z rodzynkami. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii i polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 30 minut. Najlepiej podawać gorące- zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|
Komentarze (0)