Gospodarka » Żywność
Pieczone jabłka z bakaliami HELIO
                ![]()  | 
        
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Składniki:
6 jabłek
6 łyżek Rodzynek HELIO Natura
6 łyżek Orzechów włoskich HELIO
3 łyżki płynnego miodu
2 łyżki rozpuszczonego masła
½ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a Orzechy włoskie HELIO lekko posiekać i połączyć z rodzynkami. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii i polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 30 minut. Najlepiej podawać gorące- zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
		Nadesłał:
            Agnieszka EFEKTPR 
	 | 
	

						NOWOŚĆ! Proszki i grysy z owoców i warzyw liofilizowanych KRESTO – naturalny kolor w Twojej kuchni			
						Domowy kisiel żurawinowy z malinami			
						Tenda Polska wprowadziła nowy Mesh Wi-Fi 7 i nową akcję cashbackową			
						Czy Polacy uprawiają jeszcze „grobing” i jaki wpływ ma na nas Dzień Wszystkich Świętych			
						Płatności powtarzalne BLIK dostępne w Credit Agricole			
Komentarze (0)