Zdrowie » Ciało

Pieczywo w nowoczesnej odsłonie

Pieczywo w nowoczesnej odsłonie
Zobacz więcej zdjęć »
Nie ma nic lepszego niż świeżo upieczona bagietka, krucha i chrupiąca na zewnątrz, mięciutka i puszysta w środku. Jeszcze ciepłe pieczywo wyśmienicie smakuje z konfiturą lub masłem. Bułki do opieku to pełna wolność wyboru i tradycyjny smak, do którego możemy powrócić w każdej chwili.

Tradycja w modzie

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Kulinaria i DIY to hobby, które stają się coraz bardziej popularne. Wiele osób spędza swój wolny czas na rękodziele - dając umysłowi odpocząć. Blogi kulinarne biją rekordy w liczbie odwiedzin. Warto zainspirować się tym trendem i pozytywnie zaskoczyć swoich domowników  i gości, świeżo wypieczonymi bułeczkami Dan Cake.

Razem przy stole

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Wie to chyba każdy. Nie zapominajmy, że poranna atmosfera wpływa na nasz nastrój. Ważne by zjeść śniadanie razem, a zapach pieczonego pieczywa przypomni nam np. wakacje na wsi. Wspólne poranne zasiadanie do stołu ukształtuje wśród najmłodszych członków rodziny właściwą postawę, wzmocni relacje i doda im pewności siebie. Dzięki cieplutkim i delikatnie chrupiącym bułeczkom, nie wychodząc z domu zorganizujesz wykwintny brunch dla przyjaciół. Koszyczek ze świeżym pieczywem doda wspólnie spędzonym chwilom wyjątkowego smaku.

Zaskocz gości na przyjęciu

Niespodziewani goście? Gdy pozostało Ci mało czasu do przyjęcia, a chcesz zaskoczyć rodzinę i przyjaciół prostą, lecz pyszną przekąską. Postaw na pieczywo do opieku - bułki wieloziarniste, żytnie oraz farmerskie. To zdrowa i pyszna baza pod finezyjne kanapki. Pesto z suszonych pomidorów, kilka plasterków mozzarelli i listek bazylii, sprawią, że skomponujemy przystawkę inspirowaną słoneczną Italią. Chrupiąca bagietka lekko skropiona ziołową oliwą, przeniesie wszystkich gości w świat śródziemnomorskich tradycyjnych wypieków.

Tradycja i trendy spotykają się w kuchni

 

Samodzielnie wypiekane pieczywo to nie tylko chwilowy trend. To powrót do korzeni i tradycji. Dzięki domowym wypiekom, choć na chwilę możemy przenieść się w świat smaków z  dzieciństwa. Poczuć jak chrupiąca skórka pieczywa ustępuje jego miękkiemu wnętrzu. Pieczywo Dan Cake to pełna dowolność. Możemy komponować kanapki - zarówno te tradycyjne np. z twarożkiem i rzodkiewką, jak i finezyjne prosto z magazynów kulinarnych. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Red.naczelny

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »