Zdrowie » Ciało
Pieczywo w nowoczesnej odsłonie
Zobacz więcej zdjęć » |
Tradycja w modzie
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kulinaria i DIY to hobby, które stają się coraz bardziej popularne. Wiele osób spędza swój wolny czas na rękodziele - dając umysłowi odpocząć. Blogi kulinarne biją rekordy w liczbie odwiedzin. Warto zainspirować się tym trendem i pozytywnie zaskoczyć swoich domowników i gości, świeżo wypieczonymi bułeczkami Dan Cake.
Razem przy stole
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Wie to chyba każdy. Nie zapominajmy, że poranna atmosfera wpływa na nasz nastrój. Ważne by zjeść śniadanie razem, a zapach pieczonego pieczywa przypomni nam np. wakacje na wsi. Wspólne poranne zasiadanie do stołu ukształtuje wśród najmłodszych członków rodziny właściwą postawę, wzmocni relacje i doda im pewności siebie. Dzięki cieplutkim i delikatnie chrupiącym bułeczkom, nie wychodząc z domu zorganizujesz wykwintny brunch dla przyjaciół. Koszyczek ze świeżym pieczywem doda wspólnie spędzonym chwilom wyjątkowego smaku.
Zaskocz gości na przyjęciu
Niespodziewani goście? Gdy pozostało Ci mało czasu do przyjęcia, a chcesz zaskoczyć rodzinę i przyjaciół prostą, lecz pyszną przekąską. Postaw na pieczywo do opieku - bułki wieloziarniste, żytnie oraz farmerskie. To zdrowa i pyszna baza pod finezyjne kanapki. Pesto z suszonych pomidorów, kilka plasterków mozzarelli i listek bazylii, sprawią, że skomponujemy przystawkę inspirowaną słoneczną Italią. Chrupiąca bagietka lekko skropiona ziołową oliwą, przeniesie wszystkich gości w świat śródziemnomorskich tradycyjnych wypieków.
Tradycja i trendy spotykają się w kuchni
Samodzielnie wypiekane pieczywo to nie tylko chwilowy trend. To powrót do korzeni i tradycji. Dzięki domowym wypiekom, choć na chwilę możemy przenieść się w świat smaków z dzieciństwa. Poczuć jak chrupiąca skórka pieczywa ustępuje jego miękkiemu wnętrzu. Pieczywo Dan Cake to pełna dowolność. Możemy komponować kanapki - zarówno te tradycyjne np. z twarożkiem i rzodkiewką, jak i finezyjne prosto z magazynów kulinarnych.
Nadesłał:
Red.naczelny
|
Komentarze (0)