Rozrywka i wypoczynek » Hobby

Piękny i pachnący egzamin w Bonarce

W piątek i sobotę (21-22 września) Bonarka zamieni się w wielką kwiaciarnię. Wszystko za sprawą studentów florystyki, którzy, nie zważając na tłumy ciekawskich, wykonywać będą swoje prace dyplomowe. To część ich egzaminu końcowego w ramach Studiów Podyplomowych Florystyka na Uniwersytecie Rolniczym.

Imprezie towarzyszyć będzie wystawa efektownych kompozycji kwiatowych, na którą złożą się m.in. prace absolwentów.

Egzaminacyjne zmagania studentów rozpoczną się w piątek o godz. 9.00 na placu z fontanną  (poziom 0). Każdy z 21 studentów wykona trzy prace: wiązankę ślubną, bukiet w ręku oraz dużą formę florystyczną, która będzie interpretacją tematu „KRÓLEWSCYi". Przygotowane przez florystów kompozycje oceniać będzie specjalna międzynarodowa komisja egzaminacyjna. Stawka jest wysoka, miejsca są punktowane, a studenci walczą nie tylko o dyplomy florystów, ale i o nagrody, które szczęśliwcom zostaną wręczone przez JM Rektora Uniwersytetu Rolniczego w piątek wieczorem.

Efekty egzaminu podziwiać będzie można przez całą sobotę, a 63 przepiękne kompozycje kwiatowe inspirować będą do samodzielnego przygotowania dekoracji. Impreza w Bonarce to także okazja, aby podpatrzeć najnowsze trendy obowiązujące we florystyce, tj. sztuce kwiatowej.

BONARKA CITY CENTER I NEPI ROCKCASTLE PLC

Właściciel Bonarki NEPI Rockcastle plc jest wiodącym inwestorem oraz deweloperem nieruchomości komercyjnych w Europie Środkowo-Wschodniej, którego akcje notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Johannesburgu oraz Amsterdamie. Znajduje się również w pierwszej dziesiątce firm z branży nieruchomości komercyjnych w kontynentalnej Europie pod względem wartości rynkowej. Firma posiada jeden z największych portfeli nieruchomości w Rumunii, Polsce oraz na Słowacji, a także wyraźnie zaznacza swoją obecność w Chorwacji, Czechach oraz Serbii.

Bonarka City Center to wielofunkcyjne centrum miejskie, powstałe na obszarze 19 ha poprzemysłowych terenów dawnych zakładów chemicznych w krakowskiej dzielnicy Podgórze. Na obszarze ponad 92  tys. m2 powierzchni użytkowej znajduje się 230 punktów handlowo-usługowych i restauracji oraz jeden z największych multipleksów
kinowych w Polsce. Ponadto, na terenie Bonarka City Center znajduje się jeden z pierwszych na świecie ośrodków edukacyjno-wychowawczych w centrum handlowym: „Siemacha Spot". Zarządcą obiektu jest firma APSYS.

bezstronny22