Dom » Nieruchomość

Pierwszy Motel One w Polsce wybudowany i przekazany przez STRABAG Real Estate

· 10.580 m² całkowitej powierzchni w centrum Warszawy · Hotel z 333 pokojami wybudowany w ciągu dwóch lat

Warszawa, 22 lipca 2019 r. STRABAG Real Estate (SRE) przekazał operatorowi hotelu Motel One ukończony budynek w centrum Warszawy. W ciągu dwóch lat przy ulicy Tamka,  naprzeciwko Muzeum Chopina, wybudowano obiekt obejmujący 333 nowoczesne pokoje. Hotel posiada również, godne epoki Fryderyka Chopina, przestronne wnętrza recepcji i lobby, strefę lounge wraz z barem, a także sale konferencyjne. Całkowita powierzchnia użytkowa wynosi 10 580 m2.

„Jako STRABAG Real Estate jesteśmy dumni, że do wcześniej zrealizowanych projektów Grupy w Polsce – takich jak LIM Center – dołączamy kolejny, nowoczesny projekt hotelarski. Doceniamy profesjonalną i kompetentną współpracę projektową z Motel One i mamy nadzieję, że pierwszy hotel tej sieci w Warszawie stanie się jej prestiżową wizytówką", mówi Michael Markart, dyrektor STRABAG Real Estate International.

Według Dietera Müllera, prezesa i założyciela Motel One Group „Warszawa jest jedną z najbardziej ekscytujących i najszybciej rozwijających się metropolii, która łączy historię z nowoczesnością. Dlatego stanowi idealną lokalizację umożliwiającą nam wejście na polski rynek".

Nowy Motel One ze swoją elegancką architekturą idealnie komponuje się z okolicą Muzeum Chopina oraz Uniwersytetu Muzycznego. Hotel znajduje się blisko Powiśla - dynamicznie rozwijającej się dzielnicy nad brzegiem Wisły i zaledwie 5 minut spacerem od ul. Nowy Świat. Lokalizacja hotelu jest równie dogodna dla osób podróżujących służbowo, jak i turystów odwiedzających Warszawę.

mskala@tauber.com.pl