Dom » Wnętrza

Pierwszy outlet meblowy w Centrum Maximus

W listopadzie Centrum Handlowe Maximus powiększyło swoją ofertę o nowy outlet meblowy MAXI MEBLE. To pierwszy tego rodzaju sklep w Centrum Maximus, w którym można znaleźć asortyment mebli wypoczynkowych w bardzo korzystnych cenach.

Na 300 m kw. sklepu MAXI MEBLE, który znajduje się w hali E, klienci mogą kupić nie tylko sofy i kanapy, ale także duży wybór puf, szezlongów oraz innych mebli, które pomogą w wyposażeniu salonu i pokoju dziennego. Meble, które można kupić w MAXI MEBLE, to produkty znanych i cenionych niemieckich marek.

W sklepie można kupić zarówno eleganckie skórzane zestawy wypoczynkowe jak i praktyczne kanapy oraz fotele wykonane z materiału. W najbliższym czasie oferta sklepu MAXI MEBLE powiększy się o meble i akcesoria do sypialni. Właściciele nowego outletu planują także powiększenie powierzchni sklepu do 1300 m kw.

MAXI MEBLE oferuje produkty w atrakcyjnych i konkurencyjnych cenach. Trzyosobową sofę można kupić już od 399 zł, a skórzane komplety wypoczynkowe są dostępne już od 899zł.

Outlet MAXI MEBLE to kolejna propozycja dla klientów Centrum Handlowego Maximus, którzy urządzają dom lub mieszkanie oraz szukają dobrych okazji zakupowych.

Centrum Maximus funkcjonuje od 2005 roku na rynku produktów mody i stylu życia, w tym głównie odzieży, obuwia i galanterii. Od tego czasu zdobyło ugruntowaną renomę lidera w branży centrów hurtowo - detalicznych pod względem bogactwa, jakości i ceny oferty, stając się największą galerią handlową w Centralnej Europie. Centrum odwiedzają właściciele sklepów z odzieżą, obuwiem i akcesoriami z kraju i zagranicy, także zwykli klienci szukający w sklepach outletowych znanych marek w niskiej cenie. Miesięcznie centrum odwiedza ponad 400 tysięcy osób i ponad 6 000 klientów hurtowych za wschodniej granicy. Wg FootFall Index Polska mierzącym tygodniową frekwencję w centrach handlowych w Polsce we wrześniu 2010 nastąpił 3,6% wzrost liczby klientów Centrum Maximus względem analogicznego okresu 2009. Sierpień 2010 był jeszcze ciekawszym okresem plasującym Maximusa na satysfakcjonującym poziomie wzrostu o 3,9 - 5,3% do roku ubiegłego. Właścicielem Centrum Maximus jest firma developerska Sybilgroup, specjalizująca się w inwestowaniu, rozwoju i zarządzaniu centrami handlowymi w Europie Środkowo Wschodniej.

Dojazd do Centrum Maximus
Klienci mogą dojechać do Centrum korzystając z bezpłatnych linii MaxiBus, które kursują w dni powszednie oraz w soboty i niedziele. Szczegółowy rozkład jazdy znajduje się na stronie www.maximuscenter.pl
Do Centrum Maximus można dojechać także komunikacją podmiejską, liniami autobusowymi 703, 711 i 733. Przystanki na żądanie usytuowane są na szosie katowickiej w Wolicy oraz pod Wolicą.
Centrum Maximus od 6 listopada 2010 r. będzie czynne w weekendy do godziny 20.00.

Kontakt dla mediów:
Justyna Kot