Moda » Obuwie

Pierwszy sklep marki Skechers w Polsce

W sobotę 16 stycznia 2016 r. został otwarty pierwszy salon marki Skechers w Polsce.

W sobotę 16 stycznia 2016 r. został otwarty pierwszy salon marki Skechers w Polsce. Sklep znajduje się  w jednym z największych centrów handlowych w Warszawie - Galerii Mokotów. Za otwarcie monobrandowego salonu Skechers odpowiedzialna jest firma Intersocks (franczyzobiorca) – dystrybutor sportowego obuwia i akcesoriów.

Asortyment sklepu Skechers obejmuje sportowe buty dla kobiet, mężczyzn i dzieci. Poza linią Skechers Performance, przeznaczoną do biegania i wyczynowego uprawiania sportów, w  kolekcjach występuje także linia lifestyle nawiązująca designem i kolorystyką do aktualnych modowych trendów. Marka skierowana jest do pozytywnie nastawionych do świata, młodych duchem entuzjastów kultury miejskiej.

SKECHERS USA, Inc. to firma wywodząca się z Manhattan Beach w Kalifornii. SKECHERS znany jest na całym świecie ze współpracy ze światowej sławy gwiazdami, takimi jak Demi Lovato, Meghan Trainor, Ringo Starr, Kelly Brook i Brooke Burke-Charvet. Wśród nich są także legendarni sportowcy, jak Sugar Ray Leonard, wybitni biegacze Meb Keflezighi i Kara Goucher oraz golfiści Matt Kuchar, Belén Mozo i Colin Montgomerie. Polską ambasadorką marki jest Miss Polonia 2011, modelka i prezenterka telewizyjna Marcelina Zawadzka.

Aliganza