Firma » Biznes

PIERWSZYCH SZEŚĆ NOWYCH SUPERMARKETÓW MILA

Już teraz spółka market-Detal realizuje strategię ekspansji supermarketów Mila, której założeniem jest otwieranie ponad 30 sklepów rocznie. 14 lutego swoje otwarcie świętowały pierwsze trzy sklepy. Nowe placówki handlowe powstały dla mieszkańców Dwikóz, Łosic i Tomaszowa Mazowieckiego. Już w najbliższą sobotę tj. 21 lutego, swoje  otwarcia świętować będą supermarkety w Pile, Starym Sączu oraz Nowym Dworze Mazowieckim. W dniu otwarcia, w supermarketach Mila, na klientów czeka zawsze wiele atrakcji i niespodzianek.

Podczas uroczystych otwarć w Dwikozach, Łosicach oraz Tomaszowie Mazowieckim, po symbolicznym przecięciu wstęgi, na klientów czekało wiele ciekawych atrakcji oraz wyjątkowa oferta promocyjna. Wszyscy konsumenci mogli skosztować owoców, wędlin, serów oraz soków serwowanych przez hostessy podczas degustacji. Klienci mogli również wziąć udział w konkursach, w których do wygrania było wiele niespodzianek oraz nagród AGD. Już w najbliższą sobotę 21 lutego o godzinie 9:00, w Pile, Starym Sączu oraz Nowym Dworze Mazowieckim, na kolejnych klientów będą czekać podobne atrakcje.

Budowa nowych obiektów zarówno w Pile, przy ulicy Promiennej 32,  jak i w Starym Sączu, przy ulicy Podegrodzkiej 4, ruszyła we wrześniu 2014r. Rozbudowę trzeciego, nowego obiektu w Nowym Dworze Mazowieckim, rozpoczęto w październiku ubiegłego roku. Supermarket ten powstał w bliskim sąsiedztwie Twierdzy Modlin, przy ulicy 29 Listopada 376.

Powierzchnia całkowita każdego nowego supermarketu wynosi około 700 m2, a na terenie wszystkich obiektów zaplanowany został parking samochodowy dla klientów. W każdej z trzech lokalizacji nowe miejsca pracy otrzymało ok. 25-30 osób.

Spółka market-Detal posiada obecnie 170 sklepów i zatrudnia blisko 5 500 osób oraz planuje dynamiczny rozwój w najbliższych latach. Rocznie powstawać będzie ponad 30 sklepów.

***

Marka MILA należy do spółki market-Detal, która posiada wieloletnie doświadczenie  w handlu detalicznym. Firma posiada obecnie 167 sklepów na terenie całego kraju i planuje dynamiczny rozwój chcąc otwierać 30 nowych sklepów rocznie. Supermarkety MILA oferują bogaty asortyment świeżych warzyw i owoców, wędlin, mięs i różnorodnych serów oraz ciast. Oprócz wyjątkowej oferty i wysokiej jakości dostępne są produkty regionalne i zdrowe. MILA stawia na rzetelną, przyjazną i miłą obsługę. Stąd hasło: "Zakupy, aż miło!", które jest zobowiązaniem wobec klientów. To obietnica, która mówi, że zakupy w sieci MILA to przyjemność i lekkość w robieniu codziennych zakupów spożywczych.

Kontakt:

Anna Laskowska