Gospodarka » Żywność
Płynne złoto
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Piwo pszeniczne przed wiekami
Ten wyśmienity trunek nie jest wynalazkiem dzisiejszych czasów. Historia tego piwa jest silnie związana z początkami piwowarstwa. Już 6000 lat temu warzyli je Sumerzy, później Babilończycy i Egipcjanie, wykorzystując do procesu jego produkcji orkisz – odmianę pszenicy. Szczyt popularności tych piw przypada na lata 70. XX wieku, gdy były one bardzo intensywnie promowane w Bawarii, uznawanej do dziś za stolicę piw pszenicznych.
Gwarancja jakości Browaru Okocim
Każdy smakosz jasnych piw powinien skosztować piwa Pszenicznego, o jakości gwarantowanej przez Browar Okocim. To nie lada przysmak dla osób doceniających w piwie niezwykłe walory sensoryczne. Złocisty i mętny kolor Pszenicznego pobudza nasze kubki smakowe jeszcze zanim napój do nich dotrze, a unoszące się w nim bąbelki i przyjemny chłód kufla zwiastują kojące orzeźwienie. Pszeniczne to piwo górnej fermentacji, naturalnie mętne, niefiltrowane, warzone na bazie słodu pszenicznego o lekko owocowym smaku. Takie lekkie piwo idealnie skomponuje się z delikatnymi potrawami jak drób, sushi, czy sałatki, na przykład z dodatkiem serów pleśniowych. Jest to również idealny trunek, który możemy zaserwować gościom podczas grilla, w gorący, letni dzień.
Kontakt dla mediów:
WALK PR
Marta Witecka – Junior Account Executive
marta.witecka@walk.pl
+48 503 825 027
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
WalkPR
|
Komentarze (0)