Gospodarka » Żywność
Poczuj wyjątkowy smak świąt z marką WINIARY
Zobacz więcej zdjęć » |
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY – unikalna kompozycja polskich buraków, czosnku, cebuli, ziół, przypraw i innych składników gwarantuje doskonały smak, idealne doprawienie i intensywny kolor świątecznego barszczu. Z nim tradycyjna, wigilijna zupa zawsze się udaje!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Majonez Dekoracyjny WINIARY – jego wyjątkowy smak, doskonała jakość oraz kremowa konsystencja zdobyła sobie serca Polaków i od lat jest najczęściej wybieranym majonezem w naszym kraju. Doskonały do warzywnych sałatek i świątecznych przystawek.
Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY – niezwykły aromat suszonych borowików i podgrzybków zamknięty w tej niewielkiej kostce umożliwi przygotowanie idealnej wigilijnej kapusty z grochem, pasztecików czy pysznego farszu do tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami.
Sos Grzybowy jak Staropolski Jak u Mamy WINIARY – idealnie sprawdzi się jako dodatek nie tylko codziennych, ale także wykwintnych potraw. Dzięki składnikom dobrze znanym z domowej kuchni, takim jak suszone grzyby leśne, mąka pszenna i przyprawy, doskonale podkreśli smak świątecznych ryb czy mięs - zarówno tych pieczonych, duszonych, jak i smażonych.
Sugerowana cena detaliczna produktów:
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY ok. 1,90 zł
Majonez Dekoracyjny WINIARY (400 ml) ok. 5,20 zł
Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY ok. 2,50 zł
Sos Grzybowy jak Staropolski Jak u Mamy WINIARY ok. 2,85 zł Już od początku grudnia z niecierpliwością czekamy na ciepłą, magiczną atmosferę, którą przynoszą Święta Bożego Narodzenia. Klimat świąt zapewnia przede wszystkim smak i aromat wigilijnych potraw, które rok rocznie przygotowujemy dla naszych bliskich. Okazuje się jednak, że w różnych regionach Polski wigilijne i świąteczne menu przygotowuje się w odmienny sposób. Sprawdźmy, jakie tradycyjne dania serwuje się w czasie wigilii i Bożego Narodzenia w różnych częściach naszego kraju. Niezależnie od tego, które posiłki wybieramy na świąteczny stół, z marką WINIARY wszystko uda się wyśmienicie! Potrawą, bez której zwykle nie wyobrażamy sobie wigilijnej kolacji, jest aromatyczny barszcz czerwony. Uwielbianą przez większość Polaków zupę najczęściej gotuje się w województwach dolnośląskim i zachodniopomorskim*. Przygotowanie idealnie doprawionego barszczu czerwonego o odpowiednim kolorze nie jest jednak takie łatwe. Dlatego polskie panie domu od lat sięgają po Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY, dzięki któremu to świąteczne danie doskonale smakuje, a do tego ma piękną, intensywną barwę. Nie każdy wie, że na Pomorzu i Kaszubach barszcz czerwony często zastępuje się zupą rybną, na Śląsku kwaśnicą, a w Mazowieckiem, na Śląsku i Wielkopolsce podaje się zamiennie lub obok zupy grzybowej. Z esencjonalnym, wyrazistym smakiem barszczu czerwonego idealnie współgra aromat grzybów. Nic więc dziwnego, że do tego świątecznego przysmaku podajemy także uszka lub pierogi z kapustą i grzybami. Tradycyjne danie serwuje się w większości polskich domów, ale to w regionach dolnośląskim, podkarpackim i opolskim te smakowite potrawy przygotowywane są najczęściej*. O wyrazisty smak wigilijnych potraw z grzybowym farszem pomoże nam zadbać Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY. Niezwykły aromat suszonych borowików i podgrzybków zamknięty w kostce bulionowej WINIARY sprawi, że nasze pierogi, uszka czy świąteczne paszteciki zyskają niepowtarzalny charakter. Warto pamiętać, że Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY możemy użyć także do przygotowywania innych świątecznych dań. Wykorzystajmy go również do przyrządzenia wigilijnej kapusty z grochem, popularnej zwłaszcza w Łódzkiem, podlaskich kulebiaków czy pysznych małopolskich łazanek z kapustą i grzybami. W wigilijnym menu nie może zabraknąć także gorących dań z rybą w roli głównej. Tradycyjnie w większości polskich domów wybieramy karpia, którego łuski – zgodnie ze zwyczajem – pozostawiamy, by w nadchodzącym roku dopisywało nam szczęście. W te święta połączmy wyrazisty smak sycącej ryby z aromatem grzybów. Na naszym wigilijnym stole niech zagości karp zapiekany z pieczarkami w Sosie Grzybowym jak Staropolski Jak u Mamy WINIARY. Na Śląsku taki przysmak podawany jest często z kartoflami lub kluskami ziemniaczanymi. Warto pamiętać jednak, że rybne, wigilijne potrawy nie ograniczają się jedynie do dań z karpia. Na przykład kuchnia góralska nie może obyć się bez smażonego pstrąga, a na Pomorzu panie domu przygotowują również flądrę lub węgorza. Świąteczne menu składa się jednak nie tylko z aromatycznych dań, przyrządzanych na ciepło. Wielu z nas nie wyobraża sobie wigilijnego stołu bez potraw zimnych, takich jak sałatka jarzynowa czy śledzie przygotowywane na wiele różnych sposobów. Ich pyszny smak gwarantuje Majonez Dekoracyjny WINIARY, który dzięki swojej kremowej konsystencji i doskonałej jakości od lat króluje na polskich stołach. Oprócz klasycznej sałatki jarzynowej często serwuje się także sałatkę śledziową, która jest popularna zwłaszcza na Pomorzu. Majonez Dekoracyjny WINIARY sprawdzi się idealnie także, jako dodatek lub dekoracja do innych świątecznych przysmaków, takich jak zawijasy śledziowe przygotowywane tradycyjnie zwłaszcza na wschodzie Polski. Po kulinarne inspiracje na świąteczne, regionalne potrawy zapraszamy na www.winiary.pl. * Badanie konsumenckie „Odkrywamy nowe smaki rodzinnych chwil” przeprowadzone przez Millward Brown w 2014 na zlecenie marki WINIARY.
Nadesłał:
akowalski
|
Komentarze (0)