Moda » Odzież

Pokaz Doroty Kuźnickiej w towarzystwie gwiazd. Nowa kolekcja Crystal Star by DK już dostępna!

Szukasz nowych stylizacji na wakacje? Sprawdź najnowszą kolekcję autorstwa Doroty Kuźnickiej – poza bardzo wygodnymi butami, modnymi torebkami i plecakami, znajdziesz w niej również wyjątkowe ubrania na co dzień i wspaniałe kreacje na letnie wieczory – gwarantujemy, że poczujesz się jak gwiazda!

Najnowsza kolekcja Doroty Kuźnickiej została zaprezentowana podczas premierowego pokazu w ekskluzywnym warszawskim FHouse w ubiegłym tygodniu. Pokaz poprowadził Olivier Janiak, a wybieg rozświetlił się blaskiem reflektorów i emocji. Zaprezentowane stroje i dodatki zachwyciły zgromadzoną publiczność.

Projektantka zaprezentowała trzy odsłony kolekcji stroje sportowe black&white, w której dominowały wygodne dresowe oversize bluzki i spódnice, ekskluzywną kolekcję kryształową Crystal Star idealną na wieczorne wyjścia oraz radosną kolekcję słoneczną, która jest swoistym uderzeniem lata, gdzie dominuje intensywny żółty kolor, który według Doroty Kuźnickiej jest barwą sukcesu, symbolem energii i aktywnego stylu życia.

Dorota Kuźnicka: W mojej pracy czuję się wolna, jestem jak drapieżny kot, któremu nikt nie mówi, co ma robić. Moje projekty są nietuzinkowe, mają różne kształty i dodatki. Są inne, cieszą oko, dokładnie tak, jak dzieła sztuki. Kiedy patrzę na rzeczy, które tworzę, jestem dumna. Kiedy projektuję, zapominam o wszystkim co złe na świecie i w moim życiu. Jestem prawie jak we śnie, gdzie wszystko jest złote.

Warszawski pokaz był udanym debiutem Doroty Kuźnickiej na warszawskich salonach. Uczestnicy wydarzenia docenili jej autentyczność, skromność oraz najwyższy poziom zaprezentowanej estetyki. Niewielu projektantów w Polsce tak jak Dorota Kuźnicka ubiera swoje klientki od stóp do głów, projektując zarówno buty i dodatki, jak i kreacje – zarówno te na co dzień, jak i wieczorowe – które właśnie dołączyły do repertuaru.

Na pokazie pojawiły się gwiazdy takie jak m.in. Joanna Racewicz, Karolina Pilarczyk, Anna Powierza, Oliwia Cymińska, Anna Piszczałka, Patrycja Strzałkowska, Laura Łącz, Wiganna Papina, Ewelina Ruckgaber, Krystian Kukułka, Patrycja Wieja, Rafał Grabias, Sasha Strunin i wiele innych znanych osób, które nie ukrywały swojej radości z udziału w imprezie po miesiącach lockdownu.

Zaprezentowane stroje i dodatki to wspaniała propozycja na tegoroczny sezon wakacyjny. Kolekcję można zakupić w atelier projektantki w Bydgoszczy oraz na stronie internetowej https://sklep.dkuznicka.pl.

Dorota Kuźnicka: Markę DK by Dorota Kuźnicka stworzyłam dla kobiet nowoczesnych, niezależnych i wymagających. Buty sygnowane logo DK powinny trafić w gusta klientek, które cenią klasykę i elegancję, a także miłośniczek odważniejszych rozwiązań. Moje autorskie kolekcje łączą styl i trendy z tradycją rzemieślniczą.

Jakub Gniadzik