Rozrywka i wypoczynek » Hobby

Pokaz Kotów Rasowych w Silesia City Center

Zachwycają urodą i niezwykłą siłą charakteru – koty uznawane są za jedne z najpopularniejszych i najbardziej tajemniczych zwierząt domowych.

O tym, co skrywa ich natura przekonają się wszyscy, którzy 10 listopada odwiedzą Silesia City Center. Tego dnia kocie ścieżki skrzyżują się w największym centrum handlowym na Śląsku podczas Pokazu Kotów Rasowych pod patronatem Cat Club Wrocław. Wydarzeniu będzie towarzyszyć akcja adopcyjna prowadzona we współpracy
z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt.

Koty uchodzą za najmilsze zwierzęta domowe. Są świetnymi towarzyszami rodziny oraz kompanami do zabawy. W starożytnym Egipcie były uważane za bóstwa mające nadprzyrodzoną moc. Zwierzęta te skrywają wiele intrygujących tajemnic, które będzie można poznać 10 listopada w Silesia City Center.

Pokaz Kotów Rasowych to okazja do zobaczenia niemal 20 rodowodowych ras w jednym miejscu. Wydarzenie organizowane w naszym Centrum ma również na celu propagowanie adopcji i pomocy bezdomnym kotom – mamy nadzieję, że we współpracy z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt znajdziemy czworonogom kochających właścicieli – mówi Iwona Mroczek, dyrektor Silesia City Center. Na pokazie będzie można podziwiać m.in. największe koty północnej ameryki Maine Coon, Amerykańskie Curle, czyli futrzaki z wywiniętymi uszami, Devon Rex nazywane UFO, Ragdolls, które po wzięciu na ręce zaczynają wiotczeć niczym lalka, nagie Sfinksy czy nieuczesane koty rasy Selkirk Rex.

W trakcie wydarzenia koty, które zaprezentują się na wystawie będą rywalizować ze sobą w kategoriach: najpiękniejsze kocię, najpiękniejsza kotka, najpiękniejszy kocur oraz kot publiczności. Dodatkowo klienci wybiorą najładniej udekorowaną klatkę. Miłośnicy mruczących czworonogów będą mogli porozmawiać z hodowcami oraz skorzystać z porad weterynarza. Na najmłodszych gości będzie czekać stanowisko malowania „kocich buziek”.

Akcje mające na celu pomoc czworonożnym podopiecznym Fundacji S.O.S. dla Zwierząt prowadzone są również na facebookowym profilu Silesia City Center. Już teraz każdy może zobaczyć zdjęcia kotów czekających na adopcję oraz poznać ich historie. W środę (7 listopada) na profilu Centrum pojawi się post charytatywny. Za każde zdjęcie kota w komentarzu pod wskazanym postem przeznaczymy datek na rzecz Fundacji S.O.S. dla Zwierząt. Chcemy w ten sposób zmobilizować sympatyków czworonogów i wspólnie z nimi poprawić los bezdomnych zwierząt – tłumaczy Iwona Mroczek. Jedna osoba będzie mogła dodać jedno zdjęcie, do którego posiada prawa autorskie. Szczegóły akcji pojawiają się na bieżąco na stroni www.facebook.com/silesiacitycenterkatowice.

Pokaz Kotów Rasowych odbędzie się 10 listopada (sobota) na I piętrze w Silesia City Center w godzinach 10.00-18.00. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.Koty do adopcji: http://bit.ly/KOTinder

Link do wydarzenia: http://bit.ly/pokaz-kotow-rasowych

PRinspiration