Gospodarka » Przemysł

Polacy chętnie wybierają Sanplast

Portal Rynek Łazienek pełni funkcję rynkowego barometru dla całej branży łazienkowej za sprawą regularnych publikacji raportu Liderzy Rynku Łazienek. Tak jak w ubiegłym roku, przeprowadzone badanie jednoznacznie wskazuje na SANPLAST SA jako niekwestionowanego lidera rynku kabin prysznicowych.

Aż 35% klientów zainteresowanych zakupem kabiny prysznicowej wybrało markę Sanplast - to o trzy punkty procentowe więcej, niż w roku ubiegłym. Można chyba mówić o prysznicowej supremacji, gdyż rynkowy udział firmy zajmującej drugie miejsce w raporcie, był niemal dwukrotnie niższy i wyniósł 17%. Oprócz SANPLAST SA., jedynie trzy firmy odnotowały procentowy wzrost udziału w rynku. Przedsiębiorstwa spoza czołowej czwórki partycypują w rynku kabin z udziałem rzędu 2-5 %.

Firma z Wymysłowic szybko zyskała popularność dzięki atrakcyjnej ofercie, ale przede wszystkim rozsądnej polityce cenowej. Oferuje ona szeroki wybór produktów, które znajdują się w zasięgu większości Polaków poszukujących kabin prysznicowych, które spełnią ich oczekiwania, ale są przystępne cenowo. „Produkty SANPLAST SA to szeroki wachlarz propozycji. Każdy znajdzie w asortymencie produkt, który sprosta jego oczekiwaniom. Stawiamy przede wszystkim na jakość oraz przystępność cenową naszych produktów, co do tej pory sprawdza się znakomicie. A to badanie tylko potwierdza słuszność naszych działań.- Michał Szydłowski – Dyrektora Handlowy Sanplast S.A.

Raport Rynku Łazienek przeprowadzany jest przez partnerów strony internetowej Rynek Łazienek na podstawie danych sprzedażowych udostępnianych przez firmy biorące udział w badaniu. Pod uwagę nie jest brana wartość sprzedaży, a jedynie udział w ogólnej sprzedaży w konkretnych działach asortymentowych, jak brodziki, kabiny czy wanny. Raport podaje też wzrost (lub spadek) procentowego udziału firm w rynku w stosunku do roku poprzedniego. Jest więc cennym i obiektywnym źródłem informacji o bieżącej sytuacji na rynku łazienek.

Koralina