Firma » Biznes

Polska odzież damska coraz popularniejsza

Trend patriotyzmu konsumenckiego przybiera na sile. Coraz więcej Polaków deklaruje zakup produktów wyprodukowanych w Polsce przez rodzimych producentów. Najczęściej wybierają polskie produkty żywnościowe oraz kosmetyki, ale patriotyzm ekonomiczny rozszerza się również o branżę odzieżową.

Świadome konsumentki poszukują polskiej odzieży damskiej – zaprojektowanej przez polską firmę i uszytej nad Wisłą w lokalnej szwalni. Szczególnie polskie sukienki cieszą się dużą popularnością wśród kobiet w różnym wieku – są one idealnie dopasowane do wzrostu i tuszy Polek, a także ich preferencji modowych, dlatego nadal w polskiej modzie żądzą raczej stonowane kolory. Polskie sukienki wizytowe od noszą nawet znane aktorki czy celebrytki, a nawet pierwsza dama, Agata Duda. Najłatwiej na polską odzież damską natrafić w internetowych sklepach ich producentów, choć oczywiście są one dostępne w sklepach stacjonarnych, najczęściej jednak nie są to sklepy firmowe, ale placówki z różnorodną konfekcją damską. W sieci można również znaleźć blogi lub wpisy na forach prezentujących polskie  marki odzieżowe.

zami