Firma » Biznes

Polskie ePłatności ze zgodą na przejęcie PayUp

Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wyraził zgodę na realizację umowy dotyczącej nabycia spółki PayUp przez Polskie ePłatności.

Przejście PayUp pod skrzydła Polskich ePłatności to kolejny kamień milowy na drodze naszego rozwoju i realizacji wyznaczonej strategii. Naszym celem jest osiągnięcie pozycji wiodącego dostawcy usług na polskim rynku płatności bezgotówkowych. Dzięki połączeniu naszych sił z PayUp będziemy mogli wspierać tysiące niezależnych przedsiębiorców prowadzących sklepy detaliczne. Wraz z realizacją umowy zyskujemy także silnego i doświadczonego partnera biznesowego jakim jest Eurocash. Jest to początek nowego i bardzo perspektywicznego rozdziału naszego wspólnego rozwoju. – mówi Jarosław Mikos, Prezes Zarządu Polskich ePłatności.

PayUp Polska to spółka założona w 2007 roku. Posiada obecnie prawie 16 tysięcy terminali POS. Za pośrednictwem terminali świadczone są takie usługi finansowe jak akceptacja kart płatniczych, doładowania telefonów, cash back, płatności rachunków czy bezpieczne płatności w internecie.

Spółka Polskie ePłatności specjalizuje się w procesowaniu płatności bezgotówkowych i dostarczaniu innowacyjnych usług dla biznesu, zapewniając obsługę transakcji płatniczych dokonywanych za pomocą kart płatniczych oraz realizację innych usług z wykorzystaniem terminali POS. W ciągu ostatnich trzech kwartałów blisko 19 proc. wszystkich transakcji przeprowadzonych w ramach Programu Polska Bezgotówkowa zostało wykonanych na terminalach płatniczych PeP. Udział spółki w ogólnej liczbie terminali zainstalowanych w ramach programu wyniósł 7 proc., jednak w obrocie ten odsetek sięgał aż 14,5 proc.

MaciejParol

Zamów opracowanie informacji prasowej

Za 1 dzień:
Łukasz Orbitowski na festiwalu Apostrof w Krakowie. 20.05.19, godz.:18, Empik Bonarka
Za 2 dni:
Marek Krajewski na Apostrofie w Krakowie, 21.05.19, g. 18:00, Empik Bonarka