Technologie » Telekomunikacja

Poly: Zmiana na stanowisku Chief Revenue Officer

Firma Plantronics ogłosiła dziś powołanie Carla Wiese'a na stanowiska wiceprezesa wykonawczego, dyrektora ds. przychodów (Chief Revenue Officer) i globalnego szefa sprzedaży.

Plantronics, Inc. ("Poly" – poprzednio Plantronics i Polycom) (NYSE: PLT) ogłosiła dziś powołanie Carla Wiese'a na stanowiska wiceprezesa wykonawczego, dyrektora ds. przychodów (Chief Revenue Officer) i globalnego szefa sprzedaży. Wiese posiada ponad 30 lat doświadczenia w obszarach sprzedaży, marketingu, usług i zarządzania produktem w firmach zajmujących się technologiami dla przedsiębiorstw i organizacji.

"Carl to lider z rozległym doświadczeniem w zakresie sprzedaży i wprowadzania przełomowych technologii" – powiedział Joe Burton, dyrektor generalny Poly. "Wierzymy, że wiedza branżowa Carla w połączeniu z ofertą produktową Poly to zwycięska kombinacja".

Przed dołączeniem do Poly Weise piastował stanowisko prezesa globalnej sprzedaży i usług w BlackBerry Limited, gdzie został zatrudniony, aby przekształcić tego producenta urządzeń w jedną z najbardziej szanowanych firm z obszaru bezpieczeństwa cybernetycznego. Podczas pracy w Blackberry, Wiese był odpowiedzialny za koordynację działalności firmy w zakresie oprogramowania dla przedsiębiorstw.

Przed podjęciem pracy w Blackberry Wiese zajmował również stanowiska kierownicze w firmach Apple, Avaya, Cisco, Lucent Technologies Inc. oraz Texas Instruments.

"Poly prezentuje unikalną wartość na rynku rozwiązań do ujednoliconej komunikacji. Technologie firmy oferują niezrównane narzędzia audio, potężne możliwości współpracy wideo i konferencyjnej oraz bezproblemową współpracę w środowisku wielu dostawców" – powiedział Wiese. "Nie mogę się doczekać, aby wesprzeć Poly w dostarczaniu światowej klasy usług i rozwiązań dla partnerów i klientów działających w różnych środowiskach pracy".

Wiese będzie podlegał dyrektorowi generalnemu Poly, Joe Burtonowi, jako członek zespołu kierowniczego firmy.

Wiese jest współautorem opracowania "The Collaboration Imperative: Executive Strategies for Unlocking Your Organization's True Potential". Udziela się także jako doradca zarządów szeregu organizacji, w tym na swojej macierzystej uczelni, Uniwersytecie Stanowym Oklahoma.

PressOffice