Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Pomysły na gwiazdkowe prezenty, czyli Dzień Wielkich Okazji w Parku Handlowym Matarnia

Z badań przeprowadzonych przez firmę doradczą Deloitte wynika, że 43% Polaków wybiera się na zakupy świąteczne w pierwszej połowie grudnia. Wszystkich tych, którzy chcą uniknąć kupowania bożonarodzeniowych prezentów na ostatnią chwilę Park Handlowy Matarnia zaprasza 13.06 na Dzień Wielkich Okazji.

Badania dotyczące najbardziej pożądanych prezentów gwiazdkowych pokazują, że króluje wśród nich książka, którą wybrało 42% respondentów. Ciekawe jest, że w tym roku dopiero na drugim miejscu w rankingu znalazła się gotówka. W tym roku Polacy skoncentrują się przede wszystkim na zakupie praktycznych upominków. Pod choinką chcemy też znaleźć kosmetyki i perfumy, to trzecia pozycja na liście preferowanych prezentów świątecznych.

Trafione prezenty

13 grudnia w Parku Handlowym Matarnia będzie można skorzystać z wyjątkowej okazji w perfumerii Sephora, która przy zakupie za min. 59 zł będzie wręczać swoim klientom eleganckie torby Sephora. Tego dnia perfumeria Douglas zaproponuje promocję „2+1” na produkty Söhne i Home Spa. W grudniowym Dniu Wielkich Okazji będzie uczestniczyć salon Valentini, który zaoferuje 20% rabatu na portfele marek Valentini i Samsonite. Praktycznym upominkiem mogą okazać się także naczynia i akcesoria kuchenne. Posiadacze karty IKEA FAMILY będą mogli kupić w sklepie IKEA garnki i patelnie tańsze o 15%, które ułatwią świąteczna pracę w kuchni. Jeśli myślimy o elektronicznych podarunkach powinniśmy odwiedzić salon Cortland, gdzie 15-calowy MacBook Pro otrzymamy z rabatem sięgającym 1000 zł oraz Media Markt, gdzie będzie obowiązywać zniżka w wysokości 10% na wybrany asortyment. Warto pamiętać, że Park Handlowy Matarnia oferuje największy wybór sprzętu RTV i AGD w Trójmieście, co może znacznie ułatwić znalezienie idealnego podarunku.

Świąteczne dekoracje

Ozdoby choinkowe, stroiki, świece, świeczniki, lampiony i inne świąteczne akcesoria z salonu home&you będzie można zakupić o 20% taniej. Sklep Eurofirany zaproponuje swoim klientom 20% rabatu na obrusy, które przydadzą się do świątecznej dekoracji stołu. Ci, którzy nie mają jeszcze bożonarodzeniowego drzewka powinni odwiedzić OBI, gdzie 13 grudnia na choinki cięte i doniczkowe będzie obowiązywała 15% zniżka.

Oferta modowa i prezenty dla najmłodszych

Podczas Dnia Wielkich Okazji nie zabraknie również ciekawych ofert przygotowanych przez salony odzieżowe. Ciepłe swetry, skarpety, a może kolorowe szaliki czy rękawiczki? To także dobre pomysły na gwiazdkowe prezenty. Ci, którzy 13 grudnia odwiedzą sklep Reserved będą mogli skorzystać z 20% rabatu na cały nieprzeceniony asortyment. Taką samą promocję zaoferuje sklep Cubus. Marka Top Secret przygotuje 25% zniżki na produkty z najnowszej kolekcji. Myśląc o bożonarodzeniowych prezentach nie możemy zapomnieć o najmłodszych. Modne ubranka zarówno dla niemowląt, jak i dla starszych dzieci znajdziemy w sklepie Smyk. To również miejsce, gdzie zakupimy kreatywne i edukacyjne zabawki.

To nie wszystkie grudniowe promocje, które czekają na klientów Parku Handlowego Matarnia. Szczegółowe informacje i pełna lista ofert podczas Dnia Wielkich Okazji znajduje się na stronie www.matarnia.parkhandlowy.pl.

Maria Szwed