Gospodarka » Żywność
Pomysły na pyszne i pełne kolorów wiosenne śniadania z marką WINIARY!
Zobacz więcej zdjęć » |
Majonez DELIkatny WINIARY - to doskonały dodatek do świeżych warzyw i wiosennych sałatek. Majonez nie dominuje nad warzywami, ale podkreśla ich unikalne walory smakowe. Delikatna, kremowa konsystencja łączy składniki posiłków w smaczną całość.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Majonez Dekoracyjny WINIARY – dzięki wyjątkowemu smakowi, doskonałej jakości oraz kremowej konsystencji od lat jest ulubionym majonezem Polaków. Doskonały do zimnych przystawek oraz warzywnych sałatek.
Sugerowana cena detaliczna produktów:
Majonez DELIkatny WINIARY o pojemności 250 ml – ok. 3,80 zł
Majonez Dekoracyjny WINIARY (400 ml) – ok. 5,20 zł
Wiosna to czas, kiedy wokół nas pojawia się coraz więcej kolorów, rośliny zaczynają kwitnąć, a słońce coraz dłużej towarzyszy nam w ciągu dnia. Warto wprowadzić wiosenną rewolucję także do naszej kuchni i sięgnąć po dostępne warzywa! Letnia sałatka to szybki i prosty pomysł na kolorowe danie. Jest łatwa do przygotowania, a dodatkowo bardzo smaczna i z pewnością szybko zniknie ze stołu! Propozycja jest idealna na pyszne śniadanie, czy też poranne spotkanie ze znajomymi. Do jej przygotowania potrzebujemy: 5 łyżek Majonezu Delikatnego WINIARY, średniej wielkości sałaty lodowej, ogórka sałatkowego, 3 pomidorów, 1 czerwoną paprykę, 0,5 puszki kukurydzy konserwowej, 150g szynki oraz soli i pieprzu do smaku. Sałatę oczyszczamy, dzielimy na liście i rwiemy na małe kawałki. Pozostałe warzywa myjemy i osuszamy. Ogórka przekrajamy na połowę i kroimy w półplasterki, a pomidory na cząstki. Następnie paprykę i szynkę siekamy w paseczki, kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wystarczy jeszcze tylko połączyć wszystkie składniki z Majonezem DELIkatnym oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Letnią sałatkę możesz podać w formie przekąski. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką. Smacznego!
Większość z nas nie wyobraża sobie śniadania bez pysznych kanapek: my proponujemy na wiosenne śniadanie przygotować chrupiące tosty, z pastą rzodkiewkową. Do ich przygotowania potrzebne nam będą: 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, pęczek rzodkiewek, posiekany pęczek szczypiorku, 250g sera twarogowego, łyżka posiekanego koperku, 1 opakowanie chleba tostowego oraz sól do smaku. Przygotowanie pasty jest bardzo proste, wystarczy oczyścić rzodkiewki oraz zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach. Ser wymieszać z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, rzodkiewkami, szczypiorkiem i koperkiem oraz doprawić pastę solą. Następnie na grillu lub w piekarniku opiekamy chleb tostowy. Ostygnięte tosty wystarczy posmarować jeszcze rzodkiewkową pastą i gotowe!
Nowalijkową fantazją idealną na wiosenne śniadanie będą też zielone ogórki, nadziewane pysznym farszem z twarożku, rzodkiewek i szczypiorku, z dodatkiem Majonezu DELIkatnego WINIARY. Są wyśmienite, pięknie prezentują się na stole, a dodatkowo niezwykle proste w przygotowaniu! Wystarczy 2 ogórki obrać, pokroić je na 2 cm kawałki i wydrążyć część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu. Następnie serek rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Kilka rzodkiewek możemy zostawić do dekoracji. Do serka z rzodkiewką dodajemy łyżkę Majonezu DELIkatnego WINIARY i drobno posiekany szczypior. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Później ogórki napełniamy masą serową. Przed podaniem możemy udekorować każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i zieleniną. Pycha!
Po więcej pomysłów na pyszne i oryginalne wiosenne śniadania zapraszamy na www.winiary.pl.
##
Nadesłał:
ag89
|
Komentarze (0)