Dom » Wnętrza

Porcelana Villeroy & Boch dla zwycięzców piątej edycji Wine & Food Noble Night

Restauracja Mercato z gdańskiego Hiltona i warszawski Flaming Restaurant, to zwycięzcy tegorocznego festiwalu kulinarnego Wine & Food Noble Night. Nagrody dla zwycięskich restauracji - elegancką porcelanę New Wave - ufundował Villeroy & Boch - partner festiwalu.

Wine & Food Noble Night to jedyny w Polsce festiwal poświęcony wyrafinowanej kuchni i najznakomitszym winom. Podczas tej wyjątkowej imprezy kulinarnej organizowanej corocznie przez Noble Bank i Noble Concierge, zmagają się ze sobą najlepsze restauracje z całej Polski. W tym roku w szranki stanęło 12 zespołów, które walczyły o zwycięstwo w trzech kategoriach: przystawka, danie główne i deser. Każdy z 1000 zaproszonych gości, miał szansę skosztować aż 36 potraw! Najlepsza w piątej, jubileuszowej edycji Wine & Food Noble Night okazała się gdańska restauracja Mercato, która podbiła serca gości najsmaczniejszą przystawką i daniem głównym. Ponadto, zdobyła wyróżnienie od profesjonalnego jury w składzie: Adam Chrząstowski, Monika Kucia, Aurora Mazzuchelli, Paweł Oszczyk i Kurt Scheller. Tym samym potwierdzili oni, że Villeroy & Boch pracuje z najlepszymi w Polsce restauracjami, gdyż kulinarne dzieła w Mercato podawane są na porcelanie firmy. W kategorii deser pierwsze miejsce należało do warszawskiej Flaming Restaurant.

Zwycięzcy piątej edycji festiwalu Wine & Food Noble Night otrzymali nagrody ufundowane przez Villeroy & Boch: porcelanę z nowoczesnej kolekcji New Wave. Wręczyła ją Katarzyna Szmidt, odpowiedzialna za dział „Hotele i Restauracje” w Villeroy & Boch, która potwierdziła zadowolenie ze współpracy: Cieszymy się, że kolejny już raz mogliśmy uczestniczyć w tej wyjątkowej uczcie. Nasza firma już od ponad 25 lat pomaga tworzyć wytworne wnętrza hotelowe i restauracyjne. Pracujemy z najlepszymi restauracjami w Polsce, w tym z podwójnym zwycięzcą tegorocznej edycji Wine & Food Noble Night – restauracją Mercato. Dostarczamy eleganckie i funkcjonalne rozwiązania, które nie tylko odzwierciedlają najnowsze trendy w designie, ale często też je wyznaczają. Dla laureatów tegorocznej edycji Wine & Food Noble Night, przygotowaliśmy kolekcję New Wave, która będzie pasować zarówno do klasycznego wystroju restauracji Mercato, jak również do ciepłych wnętrz Flaming Restaurant.

New Wave Villeroy & Boch to kolekcja minimalistycznej, czysto białej porcelany stołowej, która została okrzyknięta bestsellerem nowego tysiąclecia. Jest niezwykle nowoczesna w formie, a unikalne kształty naczyń, przywodzące na myśl morskie fale, szczególnie zachwycają miłośników nowoczesnego designu. Naczynia można bezpiecznie myć w zmywarce i używać w kuchenkach mikrofalowych.

Dział „Hotel i Restauracja” marki Villeroy & Boch już od ponad 25 lat odpowiada na potrzeby klientów z branży hotelarsko – restauracyjnej. Firma, współpracuje z restauracjami w ponad 120 krajach i zapewnia profesjonalne doradztwo produktów. Dowiedz się sie więcej na temat specjalnej oferty dla branży HoReCa Villeroy & Boch na stronie www.villeroy-boch.com/hotel

konkretpr