Zdrowie » Ciało
Porcja ciepła na jesienne chłody
A na listopadowe chłody doskonałe będą nie tylko ciepłe kurtki oraz czapki, ale także pożywne, rozgrzewające zupy, które poza porcją ciepła mogą dostarczyć nawet 4 z 5 zalecanych dziennie porcji warzyw.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przeczytaj również
Jesienią zmęczeni, zapracowani i zziębnięci, poszukujemy szybkich sposobów na rozgrzanie. Ciepłe płaszcze, czapki i rękawiczki oraz grube swetry stają się nieodzownymi elementami naszej codziennej garderoby. W pomieszczeniach podkręcamy temperaturę, a zimne napoje zastępują nam herbaty z sokiem czy z cytryną. Warto też energii i porcji warzyw szukać w rozgrzewających zupach, także tych gotowych, dostępnych w sklepowych lodówkach.
Porcja ciepła i warzyw
Kiedy wychłodzeni wracamy z wieczornego spaceru albo po pracy nie mamy ochoty na gotowanie warto skorzystać z oferty gotowych dań, np. zup marki Pan Pomidor. To zdrowa alternatywa i doskonały pomysł także na szybki obiad, lekką, rozgrzewającą kolację, czy energetyczny posiłek podczas jesiennej wyprawy w góry. Nie tylko dla zapracowanych, ale także dla osób, które chcą jeść więcej warzyw. Ponadto zupy Pan Pomidor to 100% warzywności (ich podstawą jest bulion wyłącznie warzywny), mają doskonałe wartości odżywcze i można je podawać dzieciom. Nie zawierają barwników, konserwantów ani wzmacniaczy smaku. Etykieta z przejrzystym składem stanowi gotowy przepis na zupę, chociaż by posiłek był gotowy wystarczy zupę podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Trzy zupy na rozgrzanie
Fanów zup tradycyjnych, którzy oczekują pożywnego rozgrzewającego dania zadowoli Barszcz ukraiński w wydaniu wegańskim. To połączenie słodkich czerwonych buraków, przyjemnej i lekko orzechowej nuty ciecierzycy oraz smaków białej fasoli i fasolki szparagowej. Barszcz odznacza się wysoką zawartością błonnika i niską tłuszczów nasyconych oraz cukru, jest też doskonałym źródłem białka, więc to świetna propozycja dla osób dbających o sylwetkę.
Na kolację, po jesiennym spacerze lub do termosu na górską wyprawę idealna będzie Pomidorowa z chilli - wegetariańska, pikantna zupa krem z soczystych pomidorów z dodatkiem papryczek chilli. Taki posiłek to 4 z 5 zalecanych dziennie porcji warzyw oraz spora dawka błonnika i niska zawartość tłuszczów nasyconych.
Wielbicielom orientalnych smaków na pewno przypadnie do gustu Marokańska z quinoą, batatem i kolendrą. To bardzo gęsta i sycąca, zupa wegańska. Swój bogaty smak zawdzięcza połączeniu miękkich kawałków batatów i ciecierzycy z delikatnym smakiem quinoi wspartym aromatyczną i łagodną mieszanką przypraw oraz kompozycją świeżych ziół. Danie z wysoką zawartością błonnika i niską tłuszczów nasyconych oraz cukru, jest także doskonałym źródłem białka.
Pan Pomidor to ciekawa i zróżnicowana oferta 13 różnych zup - idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają czasu na gotowanie, ale chcą jeść smacznie i zdrowo. Wszystkie zupy mają doskonałe wartości odżywcze i mogą być znaczącą porcją warzyw w naszym codziennym menu. Warto po nie sięgać, bo jesienią nasz organizm potrzebuje siły, by radzić sobie ze skutkami nieprzyjaznej aury oraz atakami wirusów i bakterii. Taka dieta uwzględniająca zupy - pożywne i bogate w substancje odżywcze i mikroelementy, z pewnością pomoże wzmocnić układ odpornościowy oraz ustrzec się przez przeziębieniami. A to nie wszystko, bo zupa, to doskonała porcja ciepła, która przyda się w zimne dni.
Pan Pomidor to pierwsza polska marka gotowych dań kuchni warzywnej. Jej właścicielem jest rodzinna firma Bracia Urbanek, która od ponad 30 lat, współpracując ze sprawdzonymi dostawcami warzyw i owoców, bazując na nowoczesnej technologii produkcji, dostarcza najwyższej jakości przetwory i gotowe dania.
Od października zupy Pan Pomidor mają nowe etykiety, na których konsumenci znajdą precyzyjnie podane informacje o składzie, wartościach odżywczych i pochodzeniu produktów.
Komentarze (0)