Rozrywka i wypoczynek » Święta

Port Łódź na Wielkanoc

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy, Port Łódź przygotował dla Klientów atrakcje w świątecznym klimacie. Centrum zaprasza na Jarmark Wielkanocny z tradycyjnymi potrawami i ozdobami wielkanocnymi, a także do Atrium, które przed Świętami zamieni się w ogród pełen kwiatów.

Jarmark Wielkanocny rozpocznie się w najbliższy piątek 7 kwietnia i potrwa przez cały następny tydzień do 14 kwietnia włącznie. Stoiska lokalnych wystawców będą zlokalizowane obok sklepu Saturn. Na Wielkanocnym Jarmarku zakupimy tradycyjne świąteczne potrawy, takie jak szynka wędzona tradycyjnymi metodami, biała kiełbasa, chrzan oraz pieczywo wypiekane na naturalnym zakwasie. Na stoiskach wystawców znajdą się także miody z lokalnych pasiek, różne rodzaje sera, suszone owoce oraz aromatyczne przyprawy. Na Jarmarku Wielkanocnym w Porcie Łódź gościć będą również artyści, od których zakupimy ręcznie wykonane ozdoby do dekoracji domu i świątecznego stołu. Stoiska wystawców będą dostępne dla Klientów w godzinach pracy Centrum (poniedziałek – sobota: 10:00 – 21:00, niedziela – 10:00 – 20:00).

W okresie przedświątecznym Port Łódź przygotował dla Klientów niespodziankę. Wielkanoc w swojej tradycji nawiązuje do budzącej się po zimie przyrody. W związku z tym, całe Atrium Portu Łódź (obok sklepu IKEA) zamieni się w kwitnący ogród. Ale na tym nie koniec. Centrum zaprasza także wszystkich do zabawy paragonowej. Każdy, kto w dniach od 10 do 14 kwietnia dokona zakupów na terenie Portu Łódź za kwotę minimum 50 zł, otrzyma w prezencie kolorowe kwiaty w doniczce.

Port Łódź zmienia również godziny pracy w okresie przedświątecznym i świątecznym. W Wielką Sobotę (15 kwietnia), Centrum będzie czynne krócej, tego dnia zakupy na terenie Portu Łódź zrobimy w godzinach 10:00 – 14:00. Dłużej pracować będzie sklep Piotr i Paweł, który zaprasza Klientów od godziny 9:00 do 15:00 oraz sklep Leroy Merlin, czynny w Wielką Sobotę od 7:00 do 14:00. Fabryka Formy tego dnia otwarta będzie dla swoich gości w godzinach 8:00 – 14:00.

W pierwszy i drugi dzień Świąt (Niedziela i Poniedziałek Wielkanocny 16 – 17 kwietnia) Port Łódź będzie nieczynny.

beyondpr