Rozrywka i wypoczynek » Przyroda

Port Łódź rozkręca wakacje w mieście

Port Łódź idąc za ciosem ubiegłorocznego sukcesu ponownie na czas wakacji uruchomił na Patio swojego Centrum bezpłatny park linowy. Z atrakcji korzystać mogą dorośli oraz dzieci o wzroście powyżej 130 cm. Park linowy funkcjonować będzie na Patio Portu Łódź do końca sierpnia.

Mnóstwo pozytywnych emocji, a także czas spędzony na niezwykłej zabawie w gronie rodziny i znajomych. Park linowy w Porcie Łódź to idealny pomysł na zagospodarowanie tegorocznych wakacji w mieście. Atrakcja jest bezpłatna i czynna od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00 – 20:00. Park linowy zainstalowany jest na wysokości 6 metrów nad Patio Portu Łódź i jest połączony z budynkiem Centrum, zatem uczestnicy zabawy pokonują trasę nad głowami przechodzących tędy klientów. Na odważnych śmiałków czeka tu aż 7 przeszkód, m. in. ścianka wspinaczkowa, ruchome belki i kładki, beczka oraz mostek. Po przejściu wszystkich wyzwań można zjechać nad Patio długą na 70 metrów tyrolką! Niezapomniane wrażenia gwarantowane!

Park linowy na Patio Portu Łódź dostępny jest dla dorosłych oraz dzieci od 7 roku życia i wzroście powyżej 130 cm. Nad bezpieczeństwem uczestników zabawy czuwają profesjonalni instruktorzy. Regulamin parku linowego dostępny jest na stronie internetowej Centrum.

Przez cały wakacyjny okres Port Łódź zaprasza także do korzystania z atrakcji dostępnych w Sport Stacji zlokalizowanej na terenie rekreacyjnym Centrum. Znajdują się tu boiska do gry w piłkę nożną, koszykówkę i siatkówkę, bulodrom, pole do minigolfa (atrakcja płatna), bieżnia, siłownia, ścieżka zdrowia dedykowana młodszym dzieciom, miasteczko rowerowe, stoły do ping-ponga i szachów, a także strefa treningowa dla czworonożnych pupili. Na terenie Portu Łódź tuż przy strefie restauracyjnej działa też jedna z największych sal zabaw dla dzieci – Port Łódź Junior.

beyondpr