Firma » Biznes

Posnania najlepszym centrum handlowym 2016 roku

Jury „CEE Retail Awards 2016” uznało Posnanię za najlepsze centrum handlowe 2016 roku, natomiast spółka Apsys Polska zwyciężyła w kategorii „Retail Developer of the Year”. To już 7. nagroda za działalność deweloperską dla Apsys w ciągu ostatnich 3 lat (2014-2016) i 4. dla Posnanii.

26 stycznia 2017 roku, podczas gali CEE Retail Awards, spółka Apsys Polska została nagrodzona przez międzynarodowe jury ekspertów rynku nieruchomości w kategorii „Retail Developer of the Year”, a jej flagowa inwestycja Posnania - w kategorii „Retail Project of the Year”. Była to już 7. nagroda dla Apsys za działalność deweloperską w latach 2014 – 2016 i 4. nagroda dla Posnanii.

Flagowym projektem deweloperskim w ostatnich latach była dla Apsys Posnania. Na 100 tys. mkw. nowoczesnej powierzchni handlowej znajduje się tu 300 marek lokalnych i globalnych, w tym moda, usługi, restauracje i kawiarnie, multipleks, klub bilardowy i kręgielnia, fitness z basenem oraz place zabaw dla dzieci. Posnanię wyróżnia szeroki zakres usług, w tym „collect & try”, „hands free shopping” i „valet parking” oraz usługi specjalnie dedykowane rodzinom, rowerzystom i zmotoryzowanym. Obsługa klienta, w tym wykorzystanie nowych technologii, multimedia, design i architektura współtworzą unikalny „customer experience”.

– Jestem bardzo zadowolony z wyników osiąganych przez Posnanię. W ciągu pierwszych 3 miesięcy centrum odwiedziło 3,5 miliona klientów. Widać, że doceniają je eksperci i lubią klienci   powiedział Benoit Charles, CEO Apsys Polska.

Konkurs CEE Retail Awards nagradza i prezentuje najwybitniejsze projekty, firmy oraz osoby indywidualne. Dziesiąta edycja konkursu organizowanego przez EuropaProperty przyciągnęła profesjonalistów i firmy aktywnie działające w sektorze handlowym w regionie CEE. Wśród nagrodzonych są między innymi: Rockcastle w kategorii „Najlepszy Inwestor”, CBRE w kategorii „Retail Agancy”, hala „Koszyki” w kategorii „Renovation/ Refurbishment”, Helios w kategorii „Entertainment and Leisure Retailer”, Smyk w kategorii „Specialty Retailer”, H&M w kategorii „Fashion Retailer” i Forever 21 w kategorii „Newcomer”.

Nagrody dla Apsys:

Retail Developer of the Year – CEE Retail Awards 2016

Best Retail Development and Developer of the Year – CIJ Awards 2016

Developer of the Year – CEE Investment & Green Building Awards 2016

Developer of the Year – CEE Investment & Green Building Awards 2015

Retail Developer of the Year – CEE Retail Awards 2015

Retail Developer of the Year – CEE Retail Awards 2014

Developer of the Year – CEE Investment & Green Building Awards 2014

Nagrody dla Posnanii:

Retail Project of the Year – CEE Retail Awards 2016

Best Retail Development & Developer of the Year – CIJ Awards 2016

Retail Project of the Year – CEE Investment & Green Building Awards 2016 Retail Development of the Year – European Property Awards 2015