Gospodarka » Żywność

Powstała nowa marka naturalnych wyrobów w 100% z mięsa gęsi – Złota Gęś

Złota Gęś to nowa marka premium na polskim rynku spożywczym. Wyroby w 100% składają się z mięsa gęsi, bez ulepszaczy smaku i konserwantów. Celem rzemieślników, którzy wytwarzają produkty Złotej Gęsi jest dostarczanie takich wędlin, jakie sami chcieliby jeść.

Tradycja w nowoczesnym wydaniu

Jakość, smak i tradycja to wyróżniki nowej marki premium na rynku spożywczym. Złota Gęś to firma, w której najbardziej liczy się pasja, jakość i uczciwość. Producent swoją wiedzę łączy z doświadczeniem i dba o to, aby wyroby były naturalne, zdrowe i smaczne.

Czysty skład, dobry smak

Produkty opracowane przez Złotą Gęś są unikatowe i niszowe, nie tylko pod względem smaku, ale także formy i składu. W każdym z nich znajdziemy 100% mięsa z gęsi. W planach jest także produkcja wyrobów w 100% z mięsa kaczki. Markę wyróżnia ekologiczna produkcja, bez użycia konserwantów, barwników i innych chemicznych ulepszaczy. Ponadto, mięso dostarczane jest z zaprzyjaźnionej firmy, która zajmuje się gęśmi od wylęgu do uboju, dzięki czemu producent ma pełną kontrolę nad chowem i etycznymi warunkami, w jakich żyją zwierzęta, a także ich zdrowym żywieniem bez zbędnych antybiotyków. Dzięki temu produkty z nich, poza wyjątkowym smakiem, są również zdrowe.

Dlaczego mięsa z gęsi i kaczki?

Gęsina znana jest w Polsce co najmniej od 400 lat. Ostatnimi czasy nie jest jednak zbyt popularna, co marka Złota Gęś planuje zmienić.

W trosce o tradycję spożywania gęsiny w polskiej kulturze, odważyliśmy zmierzyć się z tym rodzajem mięsa, choć nie jest ono łatwe do przygotowania, wymaga umiejętności, cierpliwości i idealnego wyczucia czasu. Chcemy jednak przywrócić dawny blask staropolskim smakom, a co za tym idzie, spopularyzować je wśród Polaków i pokazać im te pyszne i zdrowe produkty na nowo komentuje Witold Bednarski, pomysłodawca i założyciel marki.

Na ten moment w ofercie marki Złota Gęś znajdują się: polędwiczka, kiełbasa tradycyjna, kiełbasa krakowska podsuszana, kabanosy i pasztet z gęsi. Docelowo w portfolio ma znaleźć się ok. 20 produktów z mięsa gęsi i 20 produktów z mięsa kaczki.

Złota Gęś “Z miłości do jakości”

Założyciel marki Złota Gęś wyróżnia się wielkim zamiłowaniem i równie wielkim profesjonalizmem. Witold Bednarski, pasjonat, który od lat w domowym zaciszu produkował wyjątkowe wędliny na potrzeby własne oraz przyjaciół, we współpracy z wysoce wykształconymi technologami żywności stworzył markę łączącą pomysłowość, doświadczenie i najwyższą jakość. Siedziba firmy mieści się we wsi Zbiersk w Wielkopolsce i to właśnie tam produkowane są wszystkie wędliny w oparciu o rzemieślnicze techniki przygotowywania mięs.

Kontakt dla mediów: odkuchni.co

Nr tel. 796 994 736