Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Poznaj nowe jesienne menu COSTA COFFEE – w wersji klasycznej i lodowej

Jesienią COSTA COFFEE przełamuje konwenanse i proponuje kawy przywodzące na myśl ciepłe dni lata. I to nie tylko za sprawą takich propozycji, jak Kokosowe latte, ale przede wszystkim serwując lodowe wersje nowych kaw! Smakami jesieni COSTA COFFEE są: Słony Karmel, Biała Czekolada z Różą i wspomniany

Każda kawa z jesiennego menu jest inna, dopasowana do zupełnie różnych gustów klientów, dzięki czemu zaspokajająca potrzeby nawet tych, którzy poszukują najbardziej niekonwencjonalnych smaków i ich połączeń. Zaczynając od Słonego Karmelu, który wielu klientom sieci znany jest pod nazwą French Caramel Latte, poprzez efektowną wizualnie czterowarstwową Białą Czekoladę z Różą, kończąc na tropikalnym Kokosie. Co wyróżnia ofertę kawiarni COSTA COFFEE? To, że oferowane jesienią kawy będzie można wypić zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno.

Dzisiaj kawiarnie muszą dostosowywać swoją ofertę i aktualizować ją do potrzeb klientów, a także zmian, które zachodzą wokół. Od kilku lat jesień w Polsce zaskakuje nas pogadą. Jednego dnia za oknem pada deszcz, następnego świeci słońce niczym w środku lata. Stąd pomysł, aby jesienne menu przygotować także w formie lodowej, dzięki czemu nasi goście będą mogli napić się swojej ulubionej kawy w słoneczny, wrześniowy dzień” – komentuje Jolanta Borowska Dyrektor Marketingu COSTA COFFEE Polska.

Klienci kawiarni w ofercie znajdą dobrze znaną kawę karmelową, choć pod nową nazwą – Słony Karmel to trójwarstwowa kompozycja z nutą gęstego karmelu i dodatkiem chrupiącej posypki. Do oferty wprowadzono dodatkowo dwie nowe pozycje. Efektowną wizualnie, aromatyczną i subtelną kawę latte macchiato o smaku Białej Czekolady z Różą, a także przywodzącą na myśl wspomnienie lata i tropików Kokosową latte z dodatkiem bitej śmietany i kawałkami wiórków kokosowych. Wszystkie kawy w wersji na zimno podawane będą z kostkami lodu, w dedykowanych szklankach.

Nowe menu obowiązywać będzie od 6 września we wszystkich kawiarniach COSTA COFFEE w Polsce.

BrandLab02