Firma » Biznes

Poznań City Center nominowane do Prime Property Prize

Poznań City Center ma szansę na otrzymanie prestiżowej nagrody Prime Property Prize w kategorii „Inwestycja Roku Rynek Powierzchni Handlowej”. Celem konkursu jest wyłonienie projektów realizowanych w ostatnim roku i mających największy wpływ na rynek nieruchomości komercyjnych.

Poznań City Center znalazło się w prestiżowym gronie nominowanych w tegorocznej, już trzeciej edycji konkursu Prime Property Prize.  To największe w Wielkopolsce centrum handlowe położone jest w samym sercu Poznania, a dodatkowym atutem lokalizacji jest połączenie PCC z Dworcem Głównym PKP i PKS. Na 3-ch kondygnacjach o łącznej powierzchni handlowej 60 tysięcy m2 mieści się 200 lokali handlowych i użytkowych oraz 30 kawiarni i restauracji znajdujących się w dwóch strefach food court. Projekt i koncepcję architektoniczną Poznań City Center i Zintegrowanego Centrum Komunikacyjnego opracowało międzynarodowe biuro architektoniczne Bose International Planning and Architecture. Autorem projektu budowlanego i wykonawczego oraz przetargowego jest poznańska pracownia Pentagram Architekci Sp. z o.o.  Generalnym wykonawcą była firma Trigranit.

Bardzo cieszymy się z otrzymanej nominacji, jest to dla nas niezwykłe wyróżnienie zwłaszcza dlatego, że nasze Centrum zostało zauważone przez forum ekspertów oraz czytelników portalu propertynews.pl - komentuje Norbert Fijałkowski, Dyrektor Centrum.

Ogłoszenie zwycięzcy w konkursie Prime Property Prize 2014 odbędzie się podczas uroczystej gali, która będzie podsumowaniem pierwszego dnia Property Forum 2014,
w dniach 22-23 września.

Więcej informacji udziela: