Firma » Biznes

Pracowniku, podążaj z Tide Software drogą Toyoty

Firma Tide Software w 4 lata stała się czołowym dostawcą usług telco. Teraz zdobyła wyróżnienie Solidny Pracodawca 2015 roku. Wszystko dzięki strategii opartej na doświadczeniach, organizacji i sposobie myślenia zgodnym z „drogą Toyoty” oraz dążeniu do stworzenia „zespołu marzeń”.

Pracowniku, podążaj z Tide Software drogą Toyoty

Firma Tide Software w 4 lata stała się czołowym dostawcą usług telco. Teraz zdobyła wyróżnienie Solidny Pracodawca 2015 roku. Wszystko dzięki strategii opartej na doświadczeniach, organizacji i sposobie myślenia zgodnym z „drogą Toyoty" oraz dążeniu do stworzenia „zespołu marzeń".

Japońska strategia kontra polska rzeczywistość

Podręczniki dla managerów są pełne odniesień do japońskiej szkoły zarządzania i osławionej „drogi Toyoty". Nie jest to koncepcja ciekawie prezentująca się tylko na papierze.

- Stworzenie Tide Software było tożsame z opracowaniem strategii, która stawia na ludzi. - wspomina Tomasz Michalski, współzałożyciel firmy. - Zmęczeni doświadczeniami zawodowymi z korporacji stworzyliśmy organizację „uczącą się", która będzie w stanie przynieść zyski, jak duże przedsiębiorstwo, zachowując strukturę i ducha małej firmy.

R&D - przewaga dla firmy, satysfakcja dla pracowników

Postępowanie zgodnie z „kaizen" (koncepcją ciągłego doskonalenia) daje obopólne korzyści. Pracownicy systematycznie zwiększają swoją wiedzę poprzez szkolenia, zdobywanie kolejnych certyfikatów, udział w konferencjach, a także współpracę z klientami. Prowadzą też prace badawczo-rozwojowe, dzięki czemu Tide Software jest obecnie dostawcą najbardziej kompleksowego i nowoczesnego na polskim rynku narzędzia do komunikacji poprzez: SMS, MMS, email, fax i połączenia głosowe.

Z Piaseczna i Białegostoku do Toskanii

4 lata wystarczyły Tide Software by stać się czołowym dostawcą usług telco wspierających m.in. komunikację marketingową. Mimo, że z usług Tide korzystają olbrzymi gracze, jak PGNiG czy Netia, sama firma sukcesywnie zdobywa rynek, nie zapominając o swojej strategii „szczupłego przedsiębiorstwa" i stawianiu pracowników na pierwszym miejscu. Prócz gwarancji szkoleń, jasnego systemu premiowania i pakietów socjalnych, firma organizuje co roku ciekawe spotkania dla pracowników. Najbliższe odbędzie się w wakacyjnym nastroju - Tide Software planuje tymczasowo przenieść biuro białostockie i piaseczyńskie do malowniczej Toskanii.

Źródło: www.tidesoftware.pl

PR_Tide