Gospodarka » Żywność
Prawdziwie chorwacki – przecier pomidorowy z ziołami śródziemnomorskimi Podravka
Zobacz więcej zdjęć » |
Przecier pomidorowy z ziołami śródziemnomorskimi Podravka to produkt najwyższej jakości. Powstaje z pomidorów dojrzałych na żyznych glebach chorwackiego półwyspu Istria. Ich doskonały smak i aromat to także zasługa śródziemnomorskiego klimatu i Słońca, w promieniach którego dojrzewają. By zachować ich świeżość przecier pomidorowy z ziołami środziemnomorskimi Podravka jest przetwarzany w przeciągu 24 godzin po zbiorach. Dzięki temu konsumenci mogą cieszyć się jego wyjątkowym smakiem przez cały rok.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przecier z ziołami śródziemnomorskimi Podravka został wzbogacony o starannie dobrane zioła – rozmaryn i tymianek, które również uprawiane są w basenie Morza Śródziemnego. Połączenie tych składników daje produkt, który kryje w sobie smak i aromat znany m.in. z podróży po Chorwacji Jest wygodnym rozwiązaniem kulinarnym, ponieważ doprawi danie śródziemnomorskimi ziołami, doskonale podkreślając smak mięs, warzyw, zup czy sosów.
Przecier pomidorowy z ziołami śródziemnomorskimi Podravka dostępny jest w opakowaniu typu tetra pack o gramaturze 500g. Doskonale uzupełnia aktualną ofertę marki, w której znajdują się przecier pomidorowy klasyczny tj. bez dodatków oraz przecier pomidorowy z bazylią.
Przecier z ziołami śródziemnomorskimi Podravka idealnie sprawdzi się nie tylko w daniach kuchni śródziemnomorskiej, ale także polskiej. Może stanowić bazę dla wielu dań m.in.: zupy pomidorowej, sosów do makaronu i ryżu, a także do zapiekanek i domowej pizzy. Świetnie skomponuje się także w daniach z warzywami. Sprawdź przepis na cukinię faszerowaną z pieca w śródziemnomorskim stylu.
Składniki:
- 2 cukinie
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1 puszka pomidorów krojonych Podravka 400 g
- 1 szklanka przecieru pomidorowego z ziołami śródziemnomorskimi Podravka
- 100 g sera feta
- garść pomidorów koktajlowych
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka Vegety Natur
- olej
- pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć ze środka miąższ (wykorzystać do farszu). Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli. Dodać mięso mielone z indyka i usmażyć. Następnie dodać pomidory krojone oraz przecier pomidorowy. Dusić około 15 minut na średnim ogniu. Dodać kawałki świeżo wydrążonej cukinii. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić Vegetą Natur. Cukinie faszerować mięsem, na wierzchu ułożyć połówki pomidorków koktajlowych oraz kawałki sera feta. Całość oprószyć pieprzem i zapiekać około 20 minut w temperaturze 200°C. Podawać na ciepło.
Więcej przepisów z wykorzystaniem przecieru i innych produktów marki Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl .
Nadesłał:
MZgierun
|
Komentarze (0)