Rozrywka i wypoczynek » Gry

Premiera Eldest Souls na wszystkich platformach już dziś

Drugi tytuł z portfolio United Label - Eldest Souls, soulslike w średniowiecznym świecie fantasy, skupiający się na starciach z bossami, trafił dziś do sprzedaży. Jest to pierwsza z dwóch, multiplatformowych premier wydawcy w tym roku. 17 września do rąk graczy trafi Tails of Iron.

Drugi tytuł z portfolio United Label - Eldest Souls, soulslike w średniowiecznym świecie fantasy,  skupiający się na starciach z bossami, trafił dziś do sprzedaży. Globalny wydawca gier indie w dniu premiery udostępnił grę na wszystkie najważniejsze platformy. Produkcja jest już dostępna w cenie 19.99 USD/EUR na całym świecie, w tym w Polsce za ok. 80 PLN  na PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch oraz PC. Jest to pierwsza z dwóch, multiplatformowych premier wydawcy w tym roku. 17 września do rąk graczy trafi Tails of Iron.

- Dzień premiery gry jest zawsze niezwykłym wydarzeniem. To weryfikacja dowiezionej jakości oraz sprawdzian dla promocji tytułu. Myślę, że w obu kwestiach nie mamy się o co martwić. Fundamentem United Label jest dostarczenie graczom unikalnych tytułów indie o najwyższej jakości rozgrywki oraz wyjątkowej oprawie audiowizualnej. Z kolei, jeśli chodzi o promocję Eldest Souls, uważam, że zrobiliśmy dobrą robotę. Gra przed premierą ukazała się na kilku międzynarodowych eventach brażowych, zebrała pozytywne recenzje oraz zgromadziła wokół siebie rzeszę zainteresowanych osóbkomentuje Darren Newnham, prezes United Label.

Eldest Souls to wymagająca, pixel-art.’owa gra z popularnego gatunku soulslike, osadzona w średniowiecznym świecie fantasy, której rozgrywka skupia się na szybkiej, brutalnej walce z potężnymi bossami. Gracz wciela się w rolę samotnego wojownika, który musi stawić czoła Starym Bogom, eksplorując wielki labirynt – Cytadelę. Każdy z nich stanowi dla gracza nowe i niepowtarzalne wyzwanie. Zwycięzcy mogą zdobyć niebiańskie moce. Odblokowując szeroką gamę unikalnych talentów i zdolności, gotowych do dostosowania własnego, spersonalizowanego stylu walki wśród wielu kombinacji.

- Eldest Souls popycha graczy do ekstremum dzięki intensywnej walce, rozbudowanym możliwościom dostosowania swojego stylu walki oraz wymagającym zadaniom. Gracze muszą poprowadzić swojego wojownika przez rozległą Cytadelę w poszukiwaniu pradawnych istot, jednocześnie spotykając na swojej drodze intrygujące postacie i fascynujące questy – podkreśla prezes United Label.

Gra w dniu premiery zgromadziła ponad 127 tys. wishlist, plasując się w TOP 100 najbardziej oczekiwanych gier na platformie Steam.

United Label to wydawnictwo zajmujące się wspieraniem niezależnych deweloperów. W ubiegłym roku premierę miała pierwsza gra z portfolio Spółki, Röki. Już 17 września multiplatfomową premierę będzie miała gra Tails of Iron - narracyjna, przygodowa gra z gatunku RPG-lite, umiejscowiona w charakterystycznej, ręcznie rysowanej średniowiecznej scenerii. Opowiada historię prawowitego dziedzica tronu królestwa szczurów, młodego Redgi the Rat, który musi odzyskać ziemię swoich przodków, opanowaną przez najeźdźców z klanu żab Iron Frog.

j.boguslawska@innervalue.pl