Technologie » AGD - RTV

Premiera nowego odtwarzacza Blu-ray OPPO BDP-103D w salonie AUDIO ŚWIAT.

Firma OPPO poszerza swoją ofertę o nowy odtwarzacz wieloformatowy, będący rozszerzeniem niezwykle popularnego modelu OPPO BDP-103EU, uhonorowanego tegoroczną nagrodą EISA.

OPPO BDP-103 Darbee Edition (BDP-103D) jest najnowszym modelem w ofercie producenta. Bazowa jednostka OPPO BDP-103EU udoskonalona o technologię Darbee Visial Presence (DVP) nie tylko dostarcza wzorcowej jakości obrazu, ale dodatkowo zwiększa głębię i realizm w wizualnych doświadczeniach towarzyszących projekcji. Identycznie jak bazowy model BDP-103EU, wersja BDP-103D odtwarza sygnał video z DVD, Blu-ray, plików multimedialnych oraz usług sieciowych. Dzięki technologii DVP, OPPO BDP-103D może aktywować algorytm trójwymiarowej głębi dla sygnału video i za pomocą jednego z trzech ustawień pracy procesora video wybrać optymalny zdaniem użytkownika obraz. Zmiany dokonywane w obrazie video są regulowane, zatem widz decyduje czy mają być one subtelne, czy wyraźnie zaakcentowane. Procesor z technologią DVP w czasie rzeczywistym analizuje sygnał video i wprowadza korektę w głębi i przejrzystości obrazu – co ważne w sposób, który nie wpływa na kalibrację systemu kinowego. OPPO BDP-103D łączy w sobie często sprzeczne cele wzorcowego kina domowego: referencyjną jakość, precyzyjną reprodukcję i wierność przekazu w celu wyrażenia oryginalnych zamierzeń filmowców z możliwościami poprawy i ingerencji w sygnał video, aby dopasować go do indywidualnych gustów widza.

Nowy model będzie dostępny w listopadzie 2013 w cenie 3 659 zł brutto.
Szczegóły: www.oppo-bluray.pl

Pierwszy w Polsce egzemplarz odtwarzacza OPPO BDP-103D można obejrzeć i posłuchać w salonie AUDIO ŚWIAT przy ul. Jórskiego 56 w Warszawie. Przy okazji osoby zainteresowane będą mogły go porównać z pozostałymi modelami OPPO - BDP-105EU oraz BDP-103EU.
Adres salonu: http://www.audioswiat.pl/

OPPO