Technologie » AGD - RTV

Premiera projektora Full HD 3D – Sony VPL-HW40ES w Salonie Rzutniki.com w Warszawie

Premiera projektora Full HD 3D  – Sony VPL-HW40ES  w Salonie Rzutniki.com w Warszawie
Już 10 maja startują „Dni z Sony” w warszawskim Salonie Rzutniki.com. Będzie to duża atrakcja dla wielbicieli kina domowego i tych wszystkich, których interesują projektory.

Będzie można porozmawiać z ekspertami, dowiedzieć się czym należy kierować się przy wyborze projektora i sprawdzić urządzenia w akcji.
Bez zobowiązań. Bez formalności. Bezpłatnie.

Po raz pierwszy w Polsce zostanie zaprezentowany projektor do kina domowego Sony VPL-HW40ES. Będzie można przekonać się jak świeci bestseller ostatnich miesięcy Sony VPL- HW 55ES – projektor Full HD 3D oraz oferujący rozdzielczość 4K – projektor Sony VPL- VW500ES.

Dni z Sony twają od 10-31 maja 2014r. Salon Rzutniki.com; ul. Pokorna 2 lok. U6–U7, 00-199 Warszawa (wejście od strony Stadionu Polonii) godziny otwarcia: poniedziałek–piątek: 9.00–19.00, sobota: 10.00–15.00.

Bliższe informacje: www.rzutniki.com

Zobacz projektory Sony w akcji! Dni z Sony - 10-31 maja 2014r.

„Podczas Dni z Sony w Salonie Rzutniki.com po raz pierwszy w Polsce będzie dostępny najnowszy projektor Sony do kina domowego - model VPL-HW40ES. Urządzenie to  stanowi uzupełnienie naszej oferty w zakresie projektorów adresowanych do szerszego kręgu odbiorców. Znakomite wrażenia wizualne łączy on z atrakcyjną ceną – informuje Aleksandra Jasińska Channel Account Manager z firmy Sony Professional Solutions  – Odwiedzający będą mogli przetestować cieszący się największa popularnością na przestrzeni ostatnich miesięcy Sony VPL- HW 55ES oraz ocenić obraz 4K z projektora Sony VPL- VW500ES.”

Najnowszy w ofercie Sony – projektor VPL-HW40ES gwarantuje wysoką jakość wyświetlanego obrazu.  Jego system projekcyjny jest oparty na technologii paneli SXRD: takiej samej jak stosowana w wielokrotnie droższych, zaawansowanych modelach Sony do kina cyfrowego. Jest wyposażony w nadajnik 3D na podczerwień i automatycznie rozpoznaje materiały 2D i 3D. Niezwykle ostry i krystalicznie czysty obraz to wizytówka bestsellera ostatnich miesięcy – Sony VPL-HW55ES. Projektor oprócz znakomitych parametrów obrazu charakteryzuje duża elastyczność instalacji. Przy okazji Dni z Sony będzie można również przetestować wyświetlający obraz o rozdzielczości 4K (4096 x 2160) projektor Sony VPL-VW500ES. Oferuje on jasność 1700 lumenów oraz współczynnik kontrastu na poziomie 200 000:1.

Salon Rzutniki.com; ul. Pokorna 2 lok. U6–U7, 00-199 Warszawa (wejście od strony Stadionu Polonii) godziny otwarcia: poniedziałek–piątek: 9.00–19.00, sobota: 10.00–15.00. http://www.rzutniki.com/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firma Inter Alnet – właściciel salonu Rzutniki.com  - specjalizuje się niemal wyłącznie w sprzedaży projektorów multimedialnych. Stworzyła jeden z największych salonów z projektorami w Polsce, który mieści się przy ulicy Pokornej 2 lok. U6–U7 w Warszawie.

W stałej ofercie firmy jest około 200 modeli  urządzeń takich marek jak np.  Acer, BenQ, Epson, InFocus, JVC, Optoma, Panasonic, Sony, 3M.

Inter Alnet organizuje prezentacje, a także umożliwia testowanie wybranego projektora. Atutem firmy jest wykwalifikowany zespół specjalistów oraz ponad 10-cio letnie doświadczenie w branży.

Bliższe informacje www.rzutniki.com

Sony jest producentem innowacyjnego sprzętu audio, wideo, telekomunikacyjnego i informatycznego przeznaczonego na rynek masowy i dla odbiorców profesjonalnych. Firma oferuje m.in. projektory instalacyjne, projektory do kina domowego, a także urządzenia dedykowane dla biznesu i sektora edukacyjnego.

Firma Sony Professional dostarcza produkty, systemy i aplikacje do tworzenia, edycji i dystrybucji cyfrowych materiałów audiowizualnych o zwiększonej wartości dla firm oraz ich klientów. Dzięki ponad 25-letniemu doświadczeniu w zakresie dostarczania innowacyjnych i wiodących na rynku produktów firma Professional Solutions Europe osiągnęła idealną pozycję, która umożliwia oferowanie klientom rozwiązań o wyjątkowej jakości i wartości. Dział Professional Services, stanowiący sekcję integracji systemów firmy Sony, oferuje klientom dostęp do fachowej wiedzy i doświadczenia wykwalifikowanych specjalistów z całej Europy. Dzięki współpracy ze sprawdzonymi partnerami technologicznymi firma Professional Solutions Europe dostarcza całościowe rozwiązania, które zaspokajają potrzeby klientów oraz integrują oprogramowanie z systemami, umożliwiając osiągnięcie indywidualnych celów każdego przedsiębiorstwa. Więcej informacji można znaleźć w witrynie www.pro.sony.eu

Kontakt dla prasy: malgorzata.blachnio@indalo.pl

Tel. +48 509 047 721