Motoryzacja » Samochody

Prezentacja aplikacji muzycznej AWA na stoisku Mitsubishi Motors w Tokio

Podczas 44. edycji Tokyo Motor Show*1 na stoisku firmy Mitsubishi Motors Corporation można zapoznać się z działaniem demonstracyjnej wersji aplikacji muzycznej AWA, która jest teraz kompatybilna z systemem operacyjnym Android AutoTM*2 i pokładowym SDA (Smartphone Link Display Audio).

PREZENTACJA APLIKACJI MUZYCZNEJ AWA

NA STOISKU MITSUBISHI MOTORS W TOKIO

1...Od 30 października do 8 listopada w centrum konferencyjnym Tokyo Big Sight. Więcej informacji: http://www.tokyo-motorshow.com/en/ (strona w języku angielskim)

2...Android Auto jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Google

Firma AWA, we współpracy z MMC i Google, stworzyła wersję demonstracyjną aplikacji muzycznej AWA, która jest kompatybilna z systemem Android Auto. AWA zapewnia obecnie dostęp do kilku milionów utworów muzycznych po ujednoliconej cenie. Do końca roku w zasobach AWA ma być dostępne 30 milionów utworów muzycznych. Ponadto firma planuje również wprowadzenie aplikacji, która po analizie położenia pojazdu (GPS) potrafiła będzie zarekomendować playlistę przygotowaną specjalnie dla danej lokalizacji i okazji.

W kąciku poświęconym aplikacji AWA goście tokijskiego salonu będą mogli wybrać jedną z 3,5 miliona playlist. Oznacza to, że każdy z pewnością znajdzie tam coś dla siebie. Ponadto za sprawą systemu SDA zwiedzający będą mogli również odtworzyć ponad dwieście playlist przygotowanych przez celebrytów.

W sierpniu bieżącego roku Mitsubishi Motors wprowadziło system SDA w europejskich i australijskich wersjach modelu Pajero, a w 2016 roku planowane jest wprowadzenie systemu do modeli oferowanych na rynku japońskim. W Japonii i poza jej granicami koncern planuje zacieśnienie współpracy z twórcami samochodowych aplikacji na smartfony, a także zwiększenie liczby modeli i zakresu terytorialnego, na jakim dostępny będzie system SDA.

Więcej informacji na temat systemu SDA można znaleźć na stronie http://mitsubishi-connect.com/

Podstawowe informacje o aplikacji muzycznej AWA:

Nazwa handlowa: AWA (http://awa.fm/)

Liczba pobrań: 5,8 milionów

Liczba odtworzeń: ponad 1,1 miliarda

IInformacje o firmie AWA

Nazwa handlowa: AWA Co., Ltd.

Adres: 1-6-1 Roppongi, Minato-ku, Tokio

Dyrektorzy reprezentacyjni: prezes Masato Matsuura, dyrektor zarządzający    Susumu Fujita

Rodzaj działalności: dystrybucja utworów muzycznych, itd.

Kapitalizacja: miliard jenów japońskich

Data założenia: 01.12.2014 r.

Udziałowcy: Cyber Agent Inc., 50%, Avex Group Holdings, 50%

Uwagi: System Android Auto dostępny jest obecnie na 11 rynkach, m.in. w USA i Wielkiej Brytanii. Data premiery system na rynku japońskim nie została jeszcze podana do publicznej wiadomości.kinga.lisowska@mitsubishi-motors.pl Zdjęcia wszystkich modeli przeznaczone do publikacji znajdują się w internetowym serwisie prasowym www.press.mitsubishi.pl  Dla dziennikarzy przeznaczona jest również strona Mitsubishi Motors Corporation: https://library.mitsubishi-motors.com/contents/

MonikaKozlowska