Dom » Budownictwo

Produkty SANPLAST SA w konkursie „Łazienka – Wybór Roku 2018"

Trwa walka o tytuł „Łazienka – Wybór Roku”. To jedyny na polskim rynku konkurs dedykowany produktom wyposażenia łazienek, którego celem jest wyróżnienie najlepszych produktów branży z 16 kategorii.

Nic więc dziwnego, że biorą w nim udział aż trzy produkty marki SANPLAST.

Zgodnie z misją marki SANPLAST, każdego dnia konstruktorzy firmy starają się tworzyć rozwiązania zapewniające klientom Czystą Przyjemność Kąpieli. Dlatego też produkty tej marki są dostrzegane przez branżę i doceniane przez finalnych użytkowników. W tegorocznym plebiscycie udział biorą: drzwi prysznicowe FREE ZONE, wanna LUXO i brodziki PRESTIGE MINERAL.

Kabina z serii FREE ZONE to synonim wolności. Cechą charakterystyczną produktu jest brak profilu dolnego co pozwala bezproblemowo wchodzić i wychodzić do i z kabiny. Jest to doskonały pomysł na nowoczesną łazienkę jednakowo z zachowaniem komfortu jej użytkowania. Drzwi kabiny wyposażone w rolki łożyskowe zapewniają ciche i łatwe otwieranie, a dzięki zastosowaniu powierzchni GLASS PROTECT możemy łatwo utrzymać produkt w czystości. Chromowany uchwyt zastosowany w wykończeniu kabiny ma dodatkowo funkcję wieszaka, co dodaje mu praktyczności.

Serię wanien LUXO z kolei można opisać w dwóch słowach: delikatna i wyjątkowa. To produkt idealny nawet tego najbardziej wymagającego użytkownika. Wanna symetryczna przyścienna z lekko zaokrąglonymi narożnikami łączy prostotę standardowej wanny z delikatnością wanny owalnej. Ciepły w dotyku akryl jeszcze bardziej zachęca do długich i relaksujących kąpieli.

Trzeci nominowany produkt to brodziki PRESTIGE MINERAL, które są również bardzo nowoczesne, co podkreśla miedzy innymi ich kwadratowa lub prostokątna forma. Proste, zdecydowane kształty oraz okalający je rant tworzą modernistyczny styl całej tej serii. Dzięki nim każda przestrzeń łazienkowa zmieni się w bardziej nowoczesną i luksusową. Cechami charakterystycznymi brodzików są także duża, gładka powierzchnia oraz płaskie dno. Brodziki można opcjonalnie uzupełnić o powierzchnię antypoślizgową PRO SAFE SYSTEM o klasie antypoślizgowości C - najwyższej na rynku.

Do 21 marca trwa głosowanie w konkursie „Łazienka – Wybór Roku i odbywa się dwutorowo. Wyboru najlepszych produktów dokona jury konkursu złożone z przedstawicieli redakcji magazynu „Łazienka”. Z kolei w otwartym głosowaniu internetowym zwyciężą te produkty, które otrzymają najwięcej głosów.

Arni