Społeczeństwo » Społeczeństwo

Prof. Jan Madey wyróżniony przez Fundację na rzecz Nauki Polskiej

Wyróżnienia im. prof. Macieja Grabskiego za działania na rzecz społecznego rozumienia nauki otrzymali w tym roku ks. prof. Michał Heller i prof. Jan Madey, Przewodniczący Rady Nadzorczej BizTech Konsulting SA.

Pamiątkowe dyplomy laureaci odebrali z rąk prezesa FNP prof. Macieja Żylicza i wiceprezesa FNP prof. Włodzimierza Boleckiego.

„Gratulując wyróżnienia laureatom jesteśmy jednocześnie dumni, że prof. Jan Madey przewodniczy naszej Radzie Nadzorczej” – mówi Prezes Zarządu BizTech Konsulting SA. „W trakcie naszej wieloletniej współpracy wielokrotnie już korzystaliśmy z ogromnej wiedzy i doświadczenia profesora w optymalizowaniu skuteczności działania naszej firmy, zajmującej się m.in. podnoszeniem kwalifikacji informatyków i innych specjalistów”.

Wyróżnienie im. Prof. Macieja W. Grabskiego jest przyznawane osobom, które promują i wyjaśniają metody naukowego wnioskowania, prezentują wpływ nauki i uczonych na rozwój cywilizacyjny Polski, przedstawiają w przystępny sposób wyniki prac badawczych, edukują społeczeństwo w zakresie rozróżniania „dobrej” i „złej” nauki, tj. badań opartych na rzetelnej metodzie i racjonalnym wnioskowaniu od badań niespełniających tych kryteriów, a także upowszechniają zweryfikowane badawczo argumenty naukowe w debacie publicznej.

Wyróżnienie ustanowiono w 2016 r. dla upamiętnienia prof. Macieja W. Grabskiego, prezesa FNP w latach 1992-2005

Opis działalności prof. Jana Madeya - https://www.fnp.org.pl/assets/Prof.-Jan-Madey.pdf

Więcej na stronie FNP: https://bit.ly/2Xtdq9s

INDALO