Firma » Biznes

Profesjonalne odzyskiwanie danych z DATA Lab

Datalab już od 16 lat pomaga w odzyskiwaniu danych klientów indywidualnych i biznesowych na polskim rynku.

Szesnaście lat doświadczenia na rynku profesjonalnego odzyskiwania danych – z jednej strony. Z drugiej – aktywne podejście i bycie na bieżąco ze wszystkimi nowościami branżowymi. Dzięki takiemu, kompleksowemu podejściu, DATA Lab zapewnia najlepsze, światowe standardy oferowanych usług – w tym m.in. z zakresu data recovery.

Już od 2000 roku w strukturach firmy funkcjonuje Laboratorium Odzyskiwania Danych, którego misją jest jak najefektywniejsze rozwiązywanie różnych, nawet najbardziej skomplikowanych problemów, z którymi do DATA Lab zgłaszają się klienci.

DATA Lab oferuje profesjonalną pomoc zarówno klientom indywidualnym, jak i firmowym. Klienci mogą liczyć na skuteczne odzyskiwanie danych z różnych nośników, w tym m.in. z: dysków twardych HDD, dysków SSD, RAID, NAS, kart pamięci, pamięci przenośnych typu pendrive, nośników flash, z telefonów i smartfonów. Dane odzyskiwane są również z serwerów.

Laboratorium Odzyskiwania Danych DATA Lab oferuje także efektywną pomoc w zakresie kasowania programowego oraz sprzętowego informacji, które zawarte są na magnetycznych nośnikach danych.

DATA Lab dba o zapewnienie swoim klientom jak największego komfortu, dlatego mogą oni liczyć na pełną gwarancję dyskrecji – firma posiada stosowany Certyfikat Bezpieczeństwa.

Dlaczego DATA Lab może się pochwalić bardzo wysoką, sięgającą niemal stu procent skutecznością stosowanych procesów odzyskiwania danych?

Firma, dzięki posiadanemu doświadczeniu i finalizacji (z pozytywnym skutkiem) wielu zleceń dotyczących nawet bardzo rozległych obszarów utraconych danych, nie uznaje żadnego przypadku za „beznadziejny”.

Zespół wysokiej klasy specjalistów jest w stanie odzyskiwać dane utracone zarówno w wyniku uszkodzeń logicznych (typu software) jak i hardware'owych (technicznych, mechanicznych czy też sprzętowych).

Kluczem do sukcesu jest indywidualne podejście do klienta (czy to indywidualnego, czy dużej firmy, której bieżące funkcjonowanie zostało utrudnione w związku z utraceniem istotnych danych).

Właściwe zdiagnozowanie problemu to baza dla wszystkich czynności, które zostaną podjęte. DATA Lab zapewnia szczegółową analizę i weryfikację rodzaju uszkodzenia bezpłatnie.

Po przeprowadzeniu wnikliwej charakterystyki problemu (typu uszkodzenia nośnika) podejmowany jest cykl ściśle skodyfikowanych czynności, dzięki czemu dane odzyskiwane są nie tylko efektywnie, ale również z zachowaniem najwyższego poziomu bezpieczeństwa informacji dotyczących klienta.

Firma rozpoczęła działalność na rynku wielkopolskim – w Poznaniu znajduje się siedziba DATA Lab, drugie laboratorium funkcjonuje w Warszawie. Dzięki stałemu rozwijaniu sieci Punktów Partnerskich odzyskiwanie danych z DATA Lab jest z powodzeniem dostępne na terenie całego kraju.

Datalab