Firma » Biznes

Profit Hotel Forum - z korzyścią dla branży!

2 grudnia br. w warszawskim hotelu Sheraton odbyła się dziesiąta edycja Profit Hotel Forum. Jej nieodłączne elementy: Business Speed Dating i Profit Hotel Awards, cieszą się dużym zainteresowaniem wszystkich związanych z branżą horeca.

Wśród uczestników tego branżowego wydarzenia byli liczni decydenci i eksperci reprezentujący rynek hotelarski. W samych Speed Dating, indywidualnych spotkaniach kupców z dostawcami, wzięło udział 32 przedstawicieli najważniejszych sieci i obiektów hotelowych. W tym gronie znalazły się osoby m.in. z Orbis Kontrakty, Food Zone, Hotele DeSilva, Laris Hotels Group, Satoria Group, Sheraton Hotel, IBB Hotel Collection, Chopin Airport Development, Stay In, Zdrojowa Hotels, Sun & Snow i innych znaczących podmiotów hotelowych i noclegowych.

2 grudnia w Sheratonie można było przekonać się o tym, że formuła umożliwiająca konkretne rozmowy twarzą w twarz między przyszłymi partnerami w biznesie przykuwa uwagę wielu dostawców produktów i usług dla branży horeca. Jednym z tegorocznych uczestników był na przykład Multicontract, oferujący asortyment pokryć podłogowych przeznaczonych na rynek kontraktowy. W Business Speed Dating wzięła udział Anna Konarska, prezes firmy, która podsumowuje: Pierwszy raz brałam udział w tak zorganizowanych spotkaniach biznesowych. To forma rzadko spotykana – szybkie, czterominutowe rozmowy z kupcami, osobami decyzyjnymi w kwestii wyboru materiałów. Było bardzo mało czasu na przekazanie podstawowych informacji. „Zmieszczenie się” w czterech minutach to było prawdziwe wyzwanie. Efektem rozmów przeprowadzonych podczas Business Speed Dating jest kilka spotkań dotyczących konkretnie naszej oferty podłóg obiektowych, które odbyłam po forum. To dowód na to, że w ciągu krótkich 4 minut udało mi się zwrócić uwagę niektórych inwestorów. Dużym zainteresowaniem cieszyły się panele LVT „Adore Premium XL”, jak również płytki dywanowe. Często pytano o możliwość projektowania własnych wzorów na wykładzinach, co oferuje firma Multicontract.

Promedia Jerzy Osika