Dom » Wnętrza

Projektowanie relacji z publicznością. Ewa Trzcionka gościem POPu.

Już w piątek, 11 stycznia, o godz. 18.00 Galeria Wnętrz DOMAR zaprasza do salonu Bizzarto na trzecią edycję POPu - Projektanci o Projektowaniu. Gościem specjalnym będzie Ewa Trzcionka, redaktor naczelna portalu i magazynu Design Alive, która opowie o projektowaniu relacji z publicznością.

PROJEKTANCI O PROJEKTOWANIU
Ewa Trzcionka „Projektowanie relacji z publicznością”.
Data: 11 stycznia 2012
Godzina: 18.00
Miejsce: Galeria Wnętrz Domar, Wrocław, ul. Braniborska 14. Salon Bizzarto, poziom 1.

Jak sprzedać się w mediach?

Co zrobić, żeby o nas pisano?

Jakie są najbardziej skuteczne modele współpracy?

Czy relacje można zbudować na bierności?

Jak ważne jest komunikowanie się z otoczeniem: mediami, klientami, sprzedawcami? Jak budować bazę kontaktów i jak nią zarządzać? Jak odnaleźć się w świecie mediów i komunikacji sprzedażowej? Jak przygotowywać informacje o sobie, swojej działalności, projektach, by była interesująca, intrygująca, merytorycznie ważna?

Jest wiele fantastycznych projektów, o których nikt nic nie wie i nie jest to wina mediów…. Zatem do dzieła!

Na podstawie najlepszych przykładów na te i inne pytania odpowie podczas trzeciego spotkania z cyklu Projektanci o projektowaniu Ewa Trzcionka – Redaktor naczelna Design Alive – portalu i magazynu o projektowaniu, trendach, wnętrzach i architekturze. Autorka wtorkowych audycji “Poligon designu – testy rzeczy użytkowych” w radiu RMF Classic. Od 2006 roku prowadzi “żywą galerię designu Design Alive” w klubokawiarni na Zamku w Cieszynie. Tam też 6 lat temu zajęła się promowaniem designu jako PR manager projektu “Śląska Sieć na Rzecz Wzornictwa” i kurator pierwszej edycji konkursu Śląska Rzecz. Ukończyła Inżynierię Produkcji na Wydziale Budowy Maszyn Politechniki Łódzkiej (Akademia Techniczno-Humanistyczna), co pozwoliło jej patrzeć na design, jak na racjonalne narzędzie innowacji i zarządzania.

Słów kilka o idei
Projektowanie mądre, świadome i odpowiedzialne, projektowanie biorące pod uwagę potrzeby odbiorców – takie myślenie o projektowaniu przyświecało nam podczas planowania projektu pod nazwą Projektanci o projektowaniu ( POP).

POP – czym jest?
To cykl spotkań, które mają na celu pokazanie złożoności przestrzeni wiedzy jaką jest projektowanie: projektowanie komunikacji, projektowanie usług, projektowanie produktów, zarządzanie wzornictwem.
Nie chcemy się nadymać. Nie chcemy epatować „dizajnem”. Chcemy pokazać ciekawe przykłady, ciekawych projektantów, chcemy pobudzić dyskusję.
Chcemy doprowadzić do zmiany – zmiany w myśleniu o projektowaniu.

Dla kogo POP?
Dla projektantów, studentów kierunków związanych z projektowaniem, właścicieli firm meblarskich, marketingowców, managerów produktu i przede wszystkim dla wszystkich osób, dla których ważna jest jakość otaczającego nas świata, produktów dostępnych na rynku, sposobu w jaki rynek komunikuje się z konsumentem. Dla wszystkich zainteresowanych dobrym, mądrym i świadomym projektowaniem.

Najnowsze spotkanie w ramach Projektanci o Projektowaniu :
Data: 11 stycznia 2013
Godzina:  18.00

Projekt realizowany wspólnie przez Galerię Wnętrz Domar oraz Insytut Grafiki SWPS we Wrocławiu. Patron medialny – magazyn Design Alive.

Więcej informacji na www.domar.pl

Galeria Wnętrz DOMAR