Firma » Biznes

Prosty sposób na zwiększenie swojej widoczności podczas targów

Na początku należy odpowiedzieć sobie na proste pytania. Jak przygotować się na targi? Z jakimi dodatkowymi wydatkami trzeba się liczyć? Czy warto zatrudnić hostessę? Jaki będzie z tego zysk?

Przedsiębiorcy, którzy przygotowują się do ważnych wydarzeń branżowych, często mają wątpliwość, jaki jest sens wynajęcia hostessy. Poznań jest tym miejscem, w którym organizuje się najwięcej targów z dziedziny nieruchomości i usług oraz innych eventów biznesowych, już od wielu lat. Jeżeli prowadzisz firmę właśnie w mieście ratuszowych koziołków, to na pewno zauważyłeś, że coraz więcej osób decyduje się na dodatkowy wydatek w postaci zatrudnienia modelki. Może to nie jest jeden z największych w ich przedsiębiorstwie, ale jak każdy - bardzo znaczący.

Czy warto zatrudnić hostessę?

Niestety jeszcze niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, jak ważny jest udział hostessy w powodzeniu targów. Dzięki niej nie tylko realnie zwiększysz zainteresowanie własną firmą, ale przede wszystkim ograniczysz inne koszty związane z zatrudnieniem pracowników do obsługi klientów na targach oraz z samą reklamą. Hostessa to nie tylko piękna kobieta, która rozdaje ulotki w okolicy twojego stoiska, ale przede wszystkim realna pomoc podczas całego wydarzenia. Profesjonalna modelka eventowa zaprasza klientów do odwiedzenia Twojego stanowiska, aktywnie pozyskuje nowych zainteresowanych oraz udziela drobnych informacji o firmie. Przygotowuje kawę klientom, gdy oczekują na rozmowę ze specjalistą oraz dba o atmosferę panującą przy Twoim stoisku. Sprawia, że firma jest wyróżniona i zauważalna, dzięki czemu uczestnictwo w targach przynosi wymierne zyski.

Gdzie szukać idealnej hostessy, która będzie realnym wsparciem podczas targów?

Takie modelki, które będą znały profil działalności Twojej firmy i będą umiały odpowiedzieć na kilka podstawowych pytań klientów, może dostarczyć Ci tylko profesjonalna agencja hostess. Poznań posiada wiele takich firm, ale tylko nieliczne z nich specjalizują się w szkoleniu i udostępnianiu modelek na wydarzenia stricte biznesowe. Jedną z nich jest PromoGirls, czyli nowoczesna agencja, która koncentruje się wokół skutecznej promocji każdego typu biznesu.

PromoGirls